Kina: efter solen 2.0 kommer även den konstgjorda månen

där Kina arbetar med att förverkliga en Konstgjord måne som simulerar miljöer med låg gravitation. Målet är att utforska den faktiska satelliten mer effektivt tack vare experiment på jorden. Samma idé som fick Kina att skapa den konstgjorda solen.

Månens struktur i laboratoriet, som kommer att visas officiellt under de kommande månaderna, kan få gravitationen att “försvinna” under en lång tid. Detta konstaterade Li Ruilin, från China University of Mining and Technology. Den konstgjorda månen ligger i ett rum speciellt gjort för noll gravitation, även om den bara är 60 centimeter i diameter jämfört med 3 474,8 kilometer av månens yta.

Den falska satelliten består av stenar och damm och stöds av ett magnetfält som är tillräckligt starkt för att sväva små föremål. Tester har redan utförts med en kastanj och en levande groda. “Vissa experiment tar bara sekunder”, förklarar Li för South China Morning Post. “Medan andra gillar kryptestet kan ta flera dagar.” Anläggningen kommer att tillåta forskare att testa utrustningen i en månliknande miljö och eventuellt undvika kostsamma misstag på själva månen.

Konstgjord måne: Kinas nya projekt för att utforska vår satellit i 360 grader

Uppdraget Förändra, som placerade en rover på andra sidan av månen och returnerade stenprover till jorden, kunde inte hämta alla de förväntade proverna eftersom borren stötte på oväntat motstånd. Det är möjligt att experiment som utförs på mindre modeller skulle kunna undvika dessa incidenter i framtiden. Simulatorn kan också användas för att testa om utskriften 3D den kan användas för att bygga utforskande strukturer på månens yta.

Idén kom från ett experiment som svävade en groda med en magnet, utfört av fysikern Andrew Geim. “Där magnetisk levitation det är verkligen inte detsamma som antigravitation. Men det finns en mängd olika situationer där efterliknande av mikrogravitation med magnetfält kan vara ovärderlig för att förvänta sig det oväntade under forskning som utförs i rymden.”

Relaterade Artiklar

Back to top button