Kina begränsar unga människor till tre timmars videospel per vecka

kinesisk ungdomssmartphone © Alizila

I Kina har speltiden som beviljats ​​minderåriga (ytterligare) minskats.

Unga kinesiska spelare kan nu njuta av sina favoritspel online bara tre timmar i veckan.

Läs också:
Kina tar itu med spelberoende genom att införa utegångsförbud och dagliga tidsgränser

Tre timmar i veckan, och sen är det klart!

I Kina styrs onlinemedia och videospel av Nationell press- och publikationsförvaltning (eller NAAP). På måndagen tillkännagav NAAP nya begränsningar för att spela videospel i landet, speciellt inriktade på spelare under 18 år.

Unga kinesiska spelare var faktiskt redan begränsade till 90 minuters daglig speltid, och denna gräns har just sänkts till en timme, från 20.00 till 21.00, på fredagar, lördagar, söndagar och allmänna helgdagar. Kineser under 18 år är därför nu begränsade till tre timmars spel per vecka.

Man bör komma ihåg att i Kina hade regeringen redan vidtagit olika åtgärder som syftade till att bekämpa missbruk av videospel online, inklusive ett kontrollsystem som kräver att personens identitet verifieras innan man öppnar åtkomst till dem. (eller inte) till en video spel. Enligt NAAP påverkar beroende av tv-spel inte bara förmågan att lära sig, utan också den mentala och fysiska hälsan hos spelare.

Sedan några år tillbaka, för att skydda sig så mycket som möjligt från den här typen av åtgärder, har kinesiska tv-spelsjättar som Tencent och NetEase investerat massivt internationellt. I maj förra året tillkännagav Microsoft en strategisk sammanslagning med Timi Studios, ett dotterbolag till Tencent.

Källa: WCCFTech

Relaterade Artiklar

Back to top button