KillNet: En irreparabel attack mot Italien kommer imorgon

Ett hotfullt meddelande dyker upp i den officiella Telegram-kanalen för den ryska hackergruppen KillNet som har hotat med en attack av proportioner mot Italien för morgondagen.

KillNet: Om mindre än 24 timmar tar vi fältet för ett stort cyberkrig

Titeln lämnar lite utrymme för tolkning, ett allvarligt och direkt hot som kom direkt från hackergruppen KillNet.

officiella Telegram-kanal om den mycket aktiva gruppen dyker det upp olika information såsom kommunikationsmeddelanden, tidningsartiklar som nämner de aktiviteter som genomförts och flera foton eller karikatyrer av europeiska och amerikanska politiker. Allt översatt till både italienska och ryska språk.

KillNet-nätverket presenterar sig för världen med detta budskap: «Vi är vanliga ryska medborgare som har bestämt oss för det försvara sitt land. Ryssland det har alltid varit hatat: först med tsarriket och sedan med Sovjetunionen. Cyberkriget startade före den särskilda operationen i Ukraina. Vi vill visa världen vad som verkligen händer i Ukraina. USA vill fortfarande dra in andra länder i detta krig ».

Sammanfattningsvis det är därför en grupp datavetare som består av privata ryska medborgare, lite som deras motståndare Anonymous som har medlemmar från hela världen.

I nuläget är det inte känt om nästa attack blir imorgon men utifrån hackarens ord verkar det vara något stort och viktigt mot Italien. För närvarande har endast attacker av DDOS-typ lanserats som tar webbplatser offline på grund av många förfrågningar om åtkomst. I morgon kan det bli ett rejält hackande med stöld av känsliga uppgifter från medborgare, företag och myndigheter. För närvarande är målen inte kända, men man tror att statliga platser, företag som bedriver allmännyttiga verksamheter eller företag som representerar den italienska bilden i världen kommer att bli måltavla.

Relaterade Artiklar

Back to top button