Kid spenderar över tusen dollar på App Store, Apple torkar rent och ber om ursäkt

Apple App Store-ranking 2020 © © Apple

Ett 9-årigt barn med autismspektrumstörning (ASD) spenderade inte mindre än 1 116,32 USD på App Store för köp i appen.

Efter att först ha avslagit begäran om återbetalning, särskilt med hänvisning till de allmänna försäljningsvillkoren som gäller i App Store, återbetalade Cupertino-företaget slutligen det spenderade beloppet till barnets mamma samtidigt som de bad om ursäkt, efter att fallet dök upp i kanadensisk media GlobalNews.

Läs också:
Apple patenterar ett filter mot nyfikna ögon tack vare Face ID

Och för några dollar till…

Maria Vasquez fick en mycket obehaglig överraskning när hon fick sin sista faktura från App Store. Mamma till ett barn med autismspektrumstörning (ASD), hon märkte flera köp i appen från sin son, ett stort fan av Roblox och Coin Master.

Om det bara kunde ha varit några tiotals dollar, ledde passionen hos det 9-åriga barnet honom att utföra flera transaktioner… I riktiga pengar. Det är ganska överraskande att Maria Vasquez därmed upptäckte en minst sagt salt sedel på 1 116,32 dollar.

Enligt henne var hennes son Thenniel helt enkelt inte medveten om att pengarna som spenderades inte var falska…

Läs också:
Apple ska enligt uppgift sanktionera Netflix för att dra tillbaka prenumerationer i appen

Fallet som avslöjas för allmänheten får Apple att ge efter

Händelsen kunde ha förblivit ringa; Maria Vasquez har verkligen kontaktat Apples kundtjänst för att förklara hennes situation och framför allt för att få en återbetalning. En sådan kompensation verkade till en början omöjlig för företaget, som föredrog att återkalla de gällande villkoren på App Store samtidigt som de snabbt avslutade begäran.

Mamman till den unge Thenniel hävdar för sin del att hon försökt begränsa möjligheten för sin son att göra köp i appar genom att ändra lösenorden på sin iPad, enheten är dessutom synkroniserad med moderns iPhone. Enligt henne tillät den unge pojkens ASD honom att effektivt memorera den nya låskoden: ” Han var vid min sida när jag ändrade lösenordet, som bara var 7 tecken, men hans TSA gör memorering till en av hans styrkor. Hans minne är väldigt viktigt, han kan verkligen memorera allt lätt “.

Motvilligt till en början, beslutade Apple till slut att fortsätta med en full återbetalning av summan, samtidigt som hon bad om ursäkt till Maria Vasquez, efter att den senare vände sig till en konsumentförening och fakta publicerades i all hast. A ” lyckligt slut » som slutade med ett pressmeddelande från Apples varumärke som påminner om arbetet med verktyg som gör det möjligt för föräldrar att kontrollera hur deras barn använder Apples produkter…

Källor: WCCFTech, Globala nyheter

Relaterade Artiklar

Back to top button