Kia EV6 GT avslöjas i specifikationer och bilder

Kia EV6 GT

Medan marknadsföringen är planerad till senare i år visar Kia EV6 GT mer exakt vad den har under huven. Den sportigare versionen av Kia EV6 kommer att placeras på segmentet av elbilar pålitlig och snabb genom att lova ett pris som är mycket lägre än sina direkta konkurrenters.

Ingen information kommer å andra sidan för att informera om försäljningspriset för fordonet, som man föreställer sig högre än EV6:an, som marknadsförs till 48 690 euro i Frankrike.

En kraftfull elektrisk personbil

Kia EV6 kom ut på den europeiska marknaden förra året och vann genast över köpare, och vann till och med titeln “European Car of the Year 2022”. Den sydkoreanska tillverkaren hade redan annonserat en kommande GT-version, nu vet vi mer om denna modell som bör marknadsföras senare i år.

Kia EV6 GT © © Kia
Kia EV6 GT © © Kia

Om den yttre designen på EV6 GT förblir ganska lik basmodellens, finns det fortfarande några små tillägg för att förstärka den sportiga dimensionen av denna variant. Men de största skillnaderna finns i systemen och under huven. Kia EV6 GT är baserad på Hyundais E-GMP-plattform som möjliggör en bättre fördelning av de 577 bruttohästkrafterna mellan de fyra hjulen. Dess 800 Volt-kompatibla arkitektur tillåter ultrasnabb laddning av batteriet på 77,6 kWh: från 10 till 80 % laddning på 18 minuter beroende på tillverkare.

Kia EV6 GT © © Kia
Kia EV6 GT © © Kia

Kia EV6 GT ska också kunna gå från 0 till 100 km/h på 3,5 sekunder och nå en maxhastighet på 260 km/h för en räckvidd på runt 420 km, vilket verkar ganska lågt med tanke på märkets tal, vilket säger sig här vilja erbjuda ett personfordon mer än ett fordon konstruerat för spåren.

Kia EV6 GT © © Kia

Källa: Tränare, InsideEVs

Relaterade Artiklar

Back to top button