Keiichiro Toyama (Silent Hill) jobbar enligt uppgift på ett nytt skräckspel, i gott sällskap


I december 2020, Keiichiro Toyama – skapare, bland andra, av licensen Silent Hill – lämnade Japan Studio och Sonys famn för att ägna sig åt Bokeh Game Studio, inom vilken han för närvarande skulle arbeta på ett helt nytt spelprojekt, i samarbete med en “ berömd designer vars namn förblir höljt i mystik.

Keiichiro Toyama grundade Bokeh Game Studio i augusti 2020, tillsammans med Junya Okura (huvuddesigner av Gravity Rush) och Kazunobu Sato (huvuddesigner av dockspelare). Teamet har sedan dess välkomnat många rekryter, som kommer direkt från Japan Studio, vars demontering formaliserades förra månaden.

Läs också:
Skaparna av Silent Hill och Gravity Rush lämnar Sony för att grunda en ny studio

Dimman lättar

Bokeh Game Studios nya projekt är fortfarande i sin linda, men Keiichiro Toyama lyfter gradvis på slöjan för denna kommande titel, för vilken han planerar en flerplattformssläpp 2023.

Under en intervju med IGN antydde skaparen att det skulle vara ett skräckspel av actionäventyrstyp, befriad från aspekten hardcore kännetecknande för dess tidigare titlar till förmån för en mer tillgänglig och underhållande upplevelse. Nyligen, i en annan intervju, denna gång beviljad till Al Hub, påminde Keiichiro Toyama sin önskan att uppnå en sammanhållande upplevelse för spelare.

Han utnyttjade också detta utbyte för att ge några ledtrådar om den urbana atmosfären i spelet, som han försäkrar är mycket genomsyrad av kulturen i stora asiatiska städer.


Men om Toyama är talsam om dessa detaljer, vidhåller han mysteriet om identiteten på en berömd kollaboratör. Hans kryptiska kommentarer återupplivar därmed spekulationerna kring licensen tyst Hilllänge underblåst av rykten från Konamis sida och uttalanden från Akira Yamaoka, känd kompositör av serien.

Läs också:
Silent Hill: Konami skulle ha anförtrott nästa opus till en extern studio

Mindre men mer personliga spel

Keiichiro Toyama går mot strömmen av nuvarande produktioner och betraktar sin kreativa process från en mer personlig vinkel, och försöker göra ett bestående intryck på spelarna än att tilltala en mycket stor publik.

Gravity Rush 2 Sony

Efter detta mål, och eftersom han framför allt vill arbeta under bra förhållanden och njuta av att skapa spel, bekräftar Keichiiro Toyama att han försöker omge sig med erkända kreativa som delar hans vision… När det gäller att veta vilken berömd samarbetspartner som ligger bakom utvecklingen av denna nya titel, satsningar är avstängda!

Källa: VGC
, IGN

Relaterade Artiklar

Back to top button