Kawasaki kan lansera sin första elmotorcykel nästa vecka

Kawasaki elektrisk motorcykel

EICMA motorcykelmässan närmar sig med stormsteg och Kawasaki kan mycket väl passa på att presentera sin allra första elmotorcykel.

Förra månaden meddelade Kawasaki att de ville vara helt elektriska till 2035. Den första sidan av denna färdplan bör skrivas vid nästa EICMA motorcykelmässa, som äger rum i Milano. En utnämning som den japanska motortillverkaren tycks uppskatta, eftersom det var under samma show som Kawasaki meddelade att den arbetade på en eldriven motorcykel. År 2020 avslöjades namnet och de tekniska egenskaperna för tvåhjulingen av märket, vilket orsakade en liten våg av besvikelse. Endeavour tillkännagavs faktiskt med en effekt på 20 kW (27 hästkrafter), långt ifrån Kawasakis mest populära termiska standarder.

Kawasaki ger sig äntligen in i den elektriska dansen

Ett visst mysterium kvarstår fortfarande när det gäller specifikationerna för modellen som kommer att avslöjas för oss om några dagar. Enligt våra kollegor frånElectrekkan möjligheten att en helt annan motorcykel avtäcks inte uteslutas.

Under tiden kommer Kawasaki att ha mycket att göra för att skapa sig en plats i detta nya, redan omtvistade segment. Dess historiska konkurrenter, Honda, Yamaha och Suzuki, har lanserat eller är på väg att marknadsföra olika elektriska motorcyklar eller skotrar under de kommande månaderna.

Om samma ämne:
0 till 50 km/h på 2,6 sekunder: BMW startar produktionen av sin CE 04 elektriska maxi-scooter

Källa: Electrek

Relaterade Artiklar

Back to top button