Kawasaki följer trenden och siktar på helelektrisk

Elektrisk Kawasaki © Kawasaki

Kawasaki har meddelat att de bara vill marknadsföra elmotorcyklar i utvecklade länder till 2035.

Ett heligt program för den japanska tillverkaren.

Mot ett 100 % elerbjudande i målländerna till 2035

Om denna horisont kan tyckas relativt avlägsen, förklaras det av att Kawasakis enda erfarenhet inom området för elektriska motorcyklar gäller ett koncept som presenterades för två år sedan på EICMA-mässan i Milano, som aldrig har dragits igång. Det var då en prototyp utrustad med en motor med en maximal effekt på cirka 20 kW, inklusive 10 kW kontinuerligt, en ganska blygsam konfiguration jämfört med vad Zero Motorcycles erbjuder på sina produktionsmotorcyklar till exempel.

Kawasaki har dock lovat att lansera 10 nya elmotorcyklar till 2025, vilket ger sig själv bara fyra år på sig att lansera fler modeller än Zero, den nuvarande ledande elmotorcykeltillverkaren, har erbjudit under de senaste tio åren.

Varumärket planerar också att marknadsföra sina elmotorcyklar endast i USA, Kanada, Europa, Australien och Japan. Ett uppdrag som inte verkar vunnet på förhand för tillverkaren, som för närvarande säljer runt 380 000 termomotorcyklar per år och har en stor kundkrets i Nordamerika, som måste övertygas. Det är ändå en nödvändig omställning om Kawasaki vill behålla sin marknadsandel i en värld där elektrifiering
verkar vara en del av framtiden.

Om samma ämne:
VanMoof presenterar sin snabbaste elcykel, VanMoof V

Källa: Electrek

Relaterade Artiklar

Back to top button