Karriärmöjligheter tillgängliga inom tekniksektorn

Karriär inom artificiell intelligens (AI)

Artificiell intelligens håller snabbt på att rota sig in i vår kultur. Människor över hela världen blir allt mer intresserade av denna teknik. Efter coronakrisen sköt dess popularitet i höjden. I landet och utomlands har nya jobbmöjligheter börjat dyka upp. Om du vill göra en karriär inom det växande området informationsteknologi, kan en kurs i artificiell intelligens hjälpa dig att nå dina mål. Bredden av AI kommer att tredubblas under de närmaste åren, enligt en forskningsbaserad bedömning. Tillväxten i efterfrågan på sysselsättning i denna industri under de senaste åren indikerar att dess dominans kommer att fortsätta att växa i framtiden. Din framtid kan göras trygg och ljus i denna bransch full av möjligheter på detta sätt.

Paket med förmåner (lön för artificiell intelligens)

Det är ett högavlönat arbete. I de tidiga stadierna kan en professionell med en examen i artificiell intelligens tjäna allt från 59-60 tusen rupier till 100 tusen rupier per månad. Om du arbetar för ett globalt företag kan du förvänta dig ett mycket trevligt lönepaket. Paketen sträcker sig från $1,25,000 till $2,00,000, och de kan gå så högt som dina förmågor tillåter.

Jobbmöjligheter

  • Professor i artificiell intelligens
  • Ingenjör inom artificiell intelligens (AI)
  • Machine Learning Engineer i artificiell intelligens (AI)
  • AI-arkitekt

Behörighet att arbeta inom detta område!

Du måste veta hur man använder en dator och ha exceptionella förmågor.

Du bör ha genomgått en avgångskurs, till exempel en kandidatexamen, samt flera ytterligare kurser.

Du kan till och med ta en magisterexamen i AI från ett utländskt universitet om du vill. Det finns också gratis onlinekurser tillgängliga. Vi kommer att ge lite information om några av de bästa kurserna som finns. Besök det berörda institutets webbplats för mer information.

En karriär inom Robotics Process Automation (RPA)

RPA är en mjukvaruteknik som gör det möjligt att skapa, distribuera och hantera mjukvarurobotar som replikerar mänskliga handlingar samtidigt som de arbetar med digitala system och mjukvara. Mjukvarurobotar kan läsa vad som finns på en skärm, ange nödvändiga tangenttryckningar, navigera i system, söka efter och hämta data och utföra en rad uppgifter, ungefär som människor. Mjukvarurobotar, å andra sidan, kan göra det snabbare och mer konsekvent än människor, utan att behöva stå upp och sträcka på sig eller ta en paus., utan att behöva stå upp och sträcka på sig eller ta en fika.

Lönepaket i RPA

Utvecklare, projektledare, affärsanalytiker, lösningsarkitekter och konsulter är bland de IT-proffs som ser mot framtiden och strävar efter att förstå de senaste tekniska genombrotten som kan dra nytta av RPA. Och det är välbetalda positioner. RPA-utvecklare kan tjäna mer än $534 000 per år, vilket gör det till nästa stora sak inom teknik.

Behörighet för denna karriär!

Naturligtvis i ett sådant teknikyrke krävs datorexpertis, liksom en examen, så att om du går in i verksamheten har du alla nödvändiga förmågor.

  • Karriärmöjligheter!
  • RPA-analytiker RPA-utvecklare
  • Arkitekt för Robotic Process Automation

Professionell molndator

Onlineföretag blir alltmer beroende av molnbaserad mjukvara och applikationer i takt med att Corona genomgår en digital transformation. Som ett resultat förbättras ständigt professionella möjligheter i denna bransch. Molnet finns överallt, från onlineskola till distansarbete, och det hjälper dem inte bara att växa utan också att ligga före sina konkurrenter. Som ett resultat kan vi förvänta oss att cloud computing-sektorn kommer att expandera. Som ett resultat får molnexperter som molnarkitekter, molnprogramvaruutvecklare och molninfrastrukturingenjörer nu tillgång till företag.

Människor med liten erfarenhet till de med mycket erfarenhet kan arbeta i den här branschen. Andra tillhörande förmågor, såsom programmeringsspråk, molncentrerad arkitektur, plattformar och applikationer, API:er och webbtjänster, containerisering och så vidare krävs.

Utvecklare för mobilapplikationer

Smartphones har blivit en oumbärlig del av dagens liv. Som ett resultat växer efterfrågan på mobilappar stadigt. Som ett resultat är att vara apputvecklare det bästa jobbvalet. Företag letar efter någon som kan skapa användarvänliga gränssnitt för en mängd olika mobila plattformar, som iOS, Android och Windows. Du behöver känna till HTML, XML, JavaScript och UX Design för att bli en bättre utvecklare av mobilappar.

Relaterade Artiklar

Back to top button