Kärnvapenkrig: här är vad de förödande effekterna skulle bli

Ett kärnvapenkrig är en konflikt mellan två eller flera länder där rivaler tar till kärnvapen. Detonationen av ett kärnvapen skulle säkert få förödande konsekvenser för hela planeten som vi kunde se efter kärnkraftsolyckan i Tjernobyl. Men vilka effekter skulle en atomkonflikt kunna få till exempel på haven eller fisket?

För att svara på denna mycket intressanta fråga är en studie publicerad i Kommunikation Jord & Miljö av ett team av forskare från Rutgers University-New Brunswick. I denna artikel spekulerar forskarna att under en kärnvapenkrig, en av de allvarligaste konsekvenserna skulle vara utlösandet av en ny och kraftfull version av Ni-fenomenNej. Allt med konsekvenser för havets flora och fauna Utan prejudikat. DessutomHav Stilla havet ekvatorial skulle lida a överhettning vilket skulle leda till en kedja av negativa effekter viktigt för hela ekosystem.

Ett kärnvapenkrig, närmare bestämt, och den resulterande överhettningen skulle minska befolkningen alger av 40 % och detta skulle i sin tur avgöra fiskreduktion och därför av fiske. För att nå dessa slutsatser utförde forskarna några datorsimuleringar där de bevittnade en minskning med 40 % av växtplanktonbiomassan i Stilla havet i ekvatorn. Detta fenomen kan ha nedströmseffekter som skulle påverka större marina organismer som vi äter.

Dessutom skulle den nukleära Niño som forskarna talar om i sitt arbete störa regn i många och vidsträckta områden mellan Indiska oceanen och Stilla havet och andra omgivande hav. Kort sagt, starten på ett troligt kärnvapenkrig kommer att följa, hopplösten uppsättning händelser som dramatiskt skulle rubba de komplexa och känsliga balanserna i marina ekosystem.

Relaterade Artiklar

Back to top button