Kärnkraftverk: att bygga dem enligt lag kostar för mycket, och hur är det med befintliga?

Det finns en nyhet som har väckt flera kontrovers och lite bekymmer. Att bygga kärnkraftverk enligt lag, därför säker och modern, kostar för mycket och utgiften skulle inte vara värd kapitulationen. Men hur kommer det sig att just detta borde skrämma Mest? För det väcker allvarliga tvivel om risker av de redan existerande som kämpar för att uppdatera systemen enligt de standarder som hittills krävs.

För att vara exakt, de befintliga kärnkraftverken de kommer aldrig att lyckas att sättas till norm hur gamla de än är. De förblir där, i trots av säkerheten, utnyttjade till benet och så länge som möjligt, i hopp om att få alla pengar som fortfarande är möjliga. Kommer det att finnas en lösning?

Framtiden för kärnkraftverken är inte ljus, men de fortsätter att fungera

Utbudet av kärnkraftverk är verkligen enormt. Om du tänker på miljoner anställda som arbetar där är det inte klart mellan att stänga dem eller att hålla dem igång, med olika risker och föroreningar, vilket av de två alternativen som skulle göra störst skada. Det skulle också finnas en lösning, men det verkar vara en dröm mer än en realiserbar verklighet.

De kärnfusionskraftverk de kan säkert vara ett alternativ. Inget mer radioaktivt avfall som ska avyttras och en kapacitet för återvinning oändlighet. Kostnaderna skulle dock bli höga och därför, med tanke på de tider de löper, blir deras förverkligande resultat opraktisk. Till detta kommer nyheter som verkligen inte bådar gott för framtiden för befintliga eller halvdöda kärnkraftverk.

Tjernobyl, till exempel vaxades den med en sarkofag som lämnar allvarliga tvivel om dess tätningsförmåga. där Frankrike den behåller en verklighet som bör stängas omedelbart om vi tänker på de internationella normer som nu gäller. Slutligen är det bättre att inte tänka på japanerna. Dem en lösning på 2011 års katastrof Fukushima de skulle ha det: kasta allt överbord. Enligt dem skulle radioaktivt vatten och saltvatten kunna samexistera fredligt.

Så summering finns det inte överkomliga priser i energivärlden om kärnkraftverk skulle byggas i enlighet med lagen. Men det skulle det inte heller bli om de ville göra upp en gång för alla skada orsakade av de senaste katastroferna i detta område.

Om någon redan hade glömt, in Puglianärmare bestämt i Taranto, finns det fortfarande en del av det radioaktiva avfallet från Tjernobyl som väntar på förfogande. För att få en uppfattning om omfattningen av denna situation rekommenderar vi att du läser vår artikel.

Relaterade Artiklar

Back to top button