Kärnfusion, här är energin som erhålls direkt från stjärnorna

Under den senaste perioden pratar vi ofta om hur man utnyttjar falternativa energikällor för att spara på de totala fakturakostnaderna. Ofta har vi hört talas om solpaneler, vätgasmotorer och så vidare.

Det har dock aldrig introducerats en diskurs som, även om den också analyserades för en tid sedan, skulle kunna vara en verklig och aldrig tidigare skådad innovation.

Tydligen har föreningen LEDS – L’Energia degli Studenti, föreslagit en konferens där vi ska prata mycket om kärnfusion. Faktum är att sedan kärnenergikällor upptäcktes på 1930-talet, har idén om att kunna replikera den process som driver stjärnorna aldrig helt övergivits.

Sedan 1950-talet, om än mycket långsamt, har experter gått mot kontrollerad termonukleär fusion, vilket för oss närmare och närmare utnyttja energin direkt från stjärnorna. Men hur nära är vi egentligen? Låt oss ta reda på det nedan.

Kärnfusion, den officiella presentationen som talar om hur man får energi från stjärnorna

Utöver de olika teknologier som ofta har pratats om och redan finns på marknaden, har Unipd-professorn Paolo Bettini kommer att berätta om vad som har hänt under dessa år av forskning och vilken nytta experterna har lyckats få fram genom de olika studierna.

Dessutom kommer de andra utmaningarna som nödvändigtvis måste mötas för att få några att analyseras i detalj ytterligare svar.

Presentationen bör ta cirka en timme och kommer att lämna gott om utrymme för frågor och diskussioner i ämnet. För att delta behöver du registrera dig på denna länk. Dessutom kan konferensen också följas online på Zoom-plattformen (mötes-ID: 813 6483 3698, lösenord: 997644).

Relaterade Artiklar

Back to top button