Kärlek gör oss lite galna. Låt oss ta reda på varför

Vi har precis lämnat bakom oss Alla hjärtans dag, absolut den mest romantiska dagen på året, älskarnes dag då vi alla är lite mer söta mot vår partner. Kärlek är som en drog och detta är varken filosofi eller myter att säga, men det är vetenskap. Det verkar faktiskt som att kärlek, lite som alla känslor vi upplever under vår existens, kan utlösa fysiologiska och biokemiska förändringar i oss. Men låt oss se i detalj hur kärlek får oss att bli “tokiga”.

När vi blir kära blir vi en riktig fabrik av hormoner och neurotransmittorer som i vår kropp fungerar som naturliga droger. Det är dessa ämnen som kan få oss att känna oss i himlen eller som kan få oss att lida. Ingen har någonsin sagt attkärlek vara en enkel sak men idag har vi bevis. Faktum är att vetenskapen visar att varje mänsklig känsla, och därför inte bara kärlek, är kopplad till detaljer fysiologiska och biokemiska förändringar av vår kropp.

I kärlek är hjärnan det organ som är involverat i förgrunden

Dessa förändringar uppstår eftersom specifika områden av hjärna som kan observeras medan de är i aktivitet tack vare tekniker som SÄLLSKAPSDJUR eller den Funktionell magnetisk resonans. Dessa är metoder som gör det möjligt för forskare att visualiseraaktiviteter cerebral i realtid. En studie i synnerhet, publicerad av forskare från Stony Brook University of New York hittades i 37 ämnen en ökning av aktivitet i det område av hjärnan som kallas ventralt tegmentalt område. Återigen, en annan studie, publicerad i tidskriften Journal of Sexual Medicinebeskriver bra 12 områden av hjärnan som arbetar tillsammans för att frigöra de kemikalier som är typiska för kärlek.

Så kärlek, oavsett form, får oss verkligen att gå lite ur sinnet. Det är som om vi befinner oss i en annan dimension som vänder på specifika områden i vår hjärna som kan få oss att känna oss i sjunde himlen eller som tvärtom kan få oss att lida av helvetets smärtor.

Relaterade Artiklar

Back to top button