Kape technologies, moderbolag till CyberGhost VPN, betalar ExpressVPN för nästan en miljard dollar

vpn

Det är en liten omvälvning som just har ägt rum på VPN-marknaden. Den anglo-israeliska jätten Kape Technologies har just formaliserat förvärvet avExpressVPN för ett extremt stort belopp.

Transaktionen gör därmed Kape till en obestridd ledare inom området för sekretess online.

Läs också:
Vad är ett VPN? Komplett definition av ett virtuellt privat nätverk

Miljoner väl använda?

Godkänd måndagen den 13 september genom ett pressmeddelande, är förvärvet av ExpressVPN av Kape Technologies nu bekräftat. För att genomföra denna sammanslagning betalade moderbolaget till CyberGhost (en annan VPN välkänd för allmänheten) 936 miljoner dollar. Av goda skäl blåser detta övertagande upp företagets användarbas avsevärt.

Således finns det nu 6 miljoner kunder som litar på Kape via dessa två VPN, jämfört med knappt 3 miljoner tidigare. En bas som helt enkelt har fördubblats, tack vare detta avtal som gjorts i syfte att skapa “en ledande aktör inom konsumenternas integritet och säkerhet”. Nu samlar den anglo-israeliska jätten mer än 720 anställda runt om i världen.

Läs också:
Google VPN landar i Frankrike för Google One-prenumeranter

En ljus framtid för ExpressVPN?

Trots detta förvärv är det viktigt att klargöra att ExpressVPN fortfarande kommer att verka oberoende. Ett ganska logiskt val eftersom detta märke är erkänt som ett av de bästa när det gäller integritet online. Under de senaste fyra åren har företagets sammansatta årliga tillväxttakt nått 35,1 % tack vare växande efterfrågan från internetanvändare på datasäkerhet.

ExpressVPNs medgrundare Dan Pomerantz uttryckte förtroende för sitt företags framtid och sa att han var glad ” att gå med i Kape Technologies-familjen ». Han tror att övertagandet kommer att tillåta ” att påskynda utvecklingen av våra produkter, att erbjuda ännu mer innovation till våra användare och att skydda dem från ett bredare spektrum av hot”. Pomerantz, den andra medgrundaren och alla ExpressVPN-team kvarstår i sina respektive positioner.

Bästa VPN, 2022 års jämförelse

Hur väljer man den bästa VPN? Clubic har testat och jämfört prestanda och säkerhetsnivå för de bästa leverantörerna för att upprätta denna VPN-jämförelse
Läs mer

Källa: Reuters

Relaterade Artiklar

Back to top button