Känner du till dessa 20 påskägg i Google?

Hemsidan för Googles sökmotor © AFP/Archives

Google är fullt av små hemligheter gömda i sin sökmotor, kallade “påskägg”. Oavsett om det är ett litet spel, en animation eller hyllningar, har Mountain View-företaget på 24 år kunnat implantera överraskningar i varje litet hörn som bara de mest nyfikna kan hitta.

Här är ett litet urval av 20 påskägg gömda i Google.

Jag är lycklig

påskägg

Om du skriver en sökning i fältet och klickar precis nedanför på “Jag har tur” tar det dig direkt till det bästa resultatet som är kopplat till sökningen. Genom att lämna sökrutan tom kan du klicka på “Jag har tur” vilket ger dig ytterligare ett slumpmässigt kommando som “Jag är hungrig” eller “Jag vill ha doodles”. Klicka på den igen så kommer du fram till resultat relaterade till beställningen.

Google Pacman

påskägg

Skapat för 30-årsdagen av det berömda spelet, detta påskägg låter dig spela Pac Man direkt i webbläsaren med piltangenterna.

Atari Breakout

påskägg

Skriv “Atari Breakout” i sökfältet på Googles startsida, klicka sedan på “Jag har tur” så kan du spela Atari breakout-spel.

Dinosaur T-Rex spel

påskägg

Behöver vi fortfarande presentera minispelet i webbläsaren som förmodligen är den mest kända i världen? Det visas grundläggande på webbläsarsidan när du inte har en internetanslutning. Målet är att gå så långt som möjligt samtidigt som man undviker hinder. Ett bra sätt att hålla sig sysselsatt medan du väntar på att linjen kommer tillbaka…

Zerg Rush

påskägg

Skriv “Zerg Rush” i sökfältet och klicka på “Jag har tur”. Du kommer att transporteras till en Google resultatsida som attackeras av gula cirklar som Zerg kommandosoldater från strategispelet Star Craft. Klicka tre gånger på en cirkel för att förstöra den innan hela sidan slukas.

Livets spel

påskägg

Ett “spel” som inte kan spelas. Låt cellerna ständigt utvecklas på din skärm enligt regler som fastställdes av matematikern John Horton Conway 1970 och beundra resultatet.

Ensam

påskägg

Om du har tråkigt på jobbet eller någon annanstans kan du skriva “Solitaire” i sökfältet och starta ett solospel av det berömda kortspelet.

Pi

påskägg

Skriv “pi” i sökfältet och klicka sedan på Pi-symbolen längst upp till vänster i räknaren. Ett memoreringsspel startar under vilket datorn lägger till en siffra bakom decimaltecknet varje gång. Målet är att memorera och skriva om i räknaren så många siffror som möjligt efter 3.14.

Krona eller klave

påskägg

Skriv “Heads or Tails” i sökfältet och klicka på myntet för att vända för att snabbt fatta ett beslut om du inte har ett mynt med dig.

Cha Cha Slide

påskägg

När du googlar på dessa termer leder det dig, logiskt, till DJ Caspers berömda spår. Om du klickar på den färgade mikrofonen precis under videon kommer webbläsarsidan att utföra låtens danssteg. Klicka flera gånger för att få hela koreografin.

Gör en fatrulle

påskägg

Denna mening blev känd tack vare videospelet Starfox där en karaktär rådde Fox att utföra en manöver för att undvika fiendens eld. Genom att skriva in frasen i Google kommer sidan att rotera 360° på sig själv.

BlinkHTML

påskägg

Genom att skriva “blink HTML” i sökfältet kommer du till en resultatsida där alla förekomster av dessa ord blinkar.

dvd skärmsläckare

påskägg

På resultatsidan kommer Google-logotypen att vandra från kant till kant av skärmen medan den ändrar färg, som väntskärmarna på DVD-spelare. Å andra sidan kommer vi inte att vänta med att se om den en dag vidrör ett hörn perfekt…

Snett

påskägg

Engelska ord som betyder “snett”. Om du skriver in det i sökmotorn kommer din webbläsare att skeva något.

Allvar

påskägg

Skriv “Google gravity” i sökfältet och klicka på “Jag har tur”. Alla element på sidan kommer att falla under gravitationen och krascha ner i fönstrets nedre del.

Earls Court Police Box

påskägg

Ett påskägg för fans av Läkare som som kommer att ha känt igen referensen till den brittiska serien. Gå till Maps, skriv Earls Court Police Box och klicka sedan på den blå polislådans foto längst upp till vänster och välj “Gatuvy och 360°”. Du är inne i TARDIS.

Google 1998

påskägg

Om du skriver dessa ord och klickar på “Jag har tur” kommer du till Googles fungerande sökfält som det var när det lanserades för 24 år sedan.

Schack

påskägg

Nej, ingen strategi som saknar livet här, googla bara på den termen och ersätt google-ikonerna ovanför sidnumren med brädspelspjäser.

42

påskägg

Uppenbarligen, svaret på frågan som ställs av karaktärerna i Galactic Traveler’s Guide. Fungerar bara genom att ställa frågan på engelska: “ Svaret på livet, universum och allt “.

Anagram

påskägg

Genom att söka på detta ord kommer Google att erbjuda dig att prova med en annan stavning, vilket ger upphov till ett anagram av ordet “anagram”: station mamma.

Källa: Cnet.com

Relaterade Artiklar

Back to top button