Känd för sina skotrar kommer NIU att anlända till Europa med elcyklar

NIU BQi elcykel © © NIU

Om du redan känner till NIU för sina skotrar och andra elektriska skotrarkan du vara känslig för den senaste innovationen från den kinesiska tillverkaren: a elcykel.

Cykeln, som kallas “BQi”, har ännu inget releasedatum.

En ny elcykel på den europeiska och nordamerikanska marknaden

En elegant design för en tydlig önskan att erövra, detta verkar vara principen som antagits av NIU, som redan är känd på den urbana elmobilitetsmarknaden, för sitt nya fordon: BQi. Denna elcykel har först och främst den speciella egenskapen att ha en V-formad ram, vilket gör det lättare att komma på tack vare frånvaron av ett topprör.


Du kan se modellen kort visas på den här videon gjord av Electrek under den senaste upplagan av EICMA-mässan i Milano, från 6 minuter 39 och varade i ungefär en minut, vilket avslöjar några tekniska detaljer. BQi bör särskilt dra nytta av en duo batterier som kan öka sin autonomi till cirka 100 kilometer. Den exakta lagringskapaciteten för dessa batterier har dock ännu inte kommunicerats.

Dessutom, för att anpassa sig till de specifika regler som gäller, bör den europeiska versionen av BQi begränsas till en 250 W motor, vilket gör att den kan nå en topphastighet på cirka 25 km/h.

Ett pris som borde ligga runt 1 500 euro

På den nordamerikanska marknadssidan bör en 500 W motor monteras på BQi. Vad erbjuder honom hastighetstoppar på upp till 45 km/h. I alla fall, till skillnad från de första bilderna som avslöjades, borde denna elcykel ha pedaler. Samtliga kommer också att erbjudas hydrauliska skivbromsar, samt en koltandad rem istället för den traditionella kedjan.

När det gäller priset tillkännager NIU en lansering av sin nya produkt till 1 500 euro, eller cirka 1 700 US-dollar. Det som väcker ett visst intresse, speciellt eftersom bagagehyllan som finns på baksidan gör att du kan bära en korg, mycket praktiskt för stadsbruk som en picknick på landet. Trots den globala krisen i produktionen av vissa komponenter bör NIU erbjuda denna elcykel i sin katalog 2022. Dess deltagande i nästa upplaga av CES i Las Vegas kommer kanske att göra det möjligt att lära sig mer om egenskaperna hos BQi.

Om samma ämne:
Upway blir den första marknadsplatsen för renoverade elcyklar

Källa: Electrek

Relaterade Artiklar

Back to top button