Kan vädret påverka Wi-Fi-hastigheten?

Innan vi börjar kommer vi att ge en kort introduktion till nuvarande WiFi-nätverk, hastigheterna de stöder och saker som kan sakta ner vårt WiFi-nätverk.

Introduktion till WiFi-nätverk, band, hastigheter och mer

För närvarande, i våra hemnätverk, är den person som ansvarar för att förse oss med en internetanslutning och upprätta ett Wi-Fi-nätverk vår router. Denna utrustning, som vi alltid använder, tillhandahålls oss av vår internetleverantör. För närvarande är den stora majoriteten av routrarna de förser oss med simultan dual-band, såvida vi inte hyr en ADSL-anslutning, som då är enkelband.

I denna mening kommer vår router att erbjuda oss:

  1. Ett 2,4 GHz Wi-Fi-nätverk använder det frekvensband som vi alltid har använt genom åren, så vi kommer inte ha några problem med kompatibiliteten med våra enheter.
  2. Andra 5 GHz Wi-Fi-nätverk, även om den mesta utrustningen stöder detta frekvensband, är det möjligt att om ditt nätverkskort är mycket gammalt kan det inte ansluta till detta band.

Ett exempel på en dubbelbandsrouter är HGU som distribueras av Movistar.

Om 2,4 GHz WiFi-nätverk, två slutsatser kan dras:

  1. Dess största fördel är att signalen når längre.
  2. De får en anslutningshastighet långt under 5 GHz.

Om 5 GHz WiFi-nätverk som de erbjuda oss:

  1. Överlägsen hastighet jämfört med 2,4 GHz-nätverk.
  2. Nackdelen de har är att de stödjer mindre avstånd och hinder.

För närvarande används Wi-Fi 5-standarden, eller även känd som Wi-Fi AC, denna standard tillåter oss att nå hastigheter på upp till 433 Mbps per dataström, därför, om vår router har fyra antenner kan vi nå upp till 1733 Mbps utan problem, även om den verkliga avkastningen är runt hälften.

Vi ska nu kort diskutera de faktorer som negativt kan påverka spridningen av WiFi. En av dem är valet av platsen för vår router. I denna mening måste vi placera den på ett öppet utrymme och med en minsta höjd på en och en halv meter. Från RedesZone rekommenderar vi inte att du lägger den i lådor, stängda utrymmen eller lämnar den på golvet. Den andra punkten är de arkitektoniska barriärerna som måste övervinnas. På så sätt, ju fler väggar du måste gå igenom och ju tjockare de är, desto sämre kommer WiFi att nå dig. Ett bra val av WiFi-kanaler kan också hjälpa.

Om vi ​​lägger till vädrets inverkan på Wi-Fi-hastigheten kan situationen bli ännu värre, särskilt om vår router är dåligt placerad.

Hur vädret påverkar Wi-Fi och mobila nätverkshastigheter utomlands

Utan tvekan väderförhållande WHO påverkar vädret mest över Wi-Fi-hastigheten är här regn . Tidigare pratade vi om band, och i den meningen kunde vi prata om 2,4 GHz trådlösa nätverk.

I samhällen där Wi-Fi är installerat för användning utomlands kan dess effekter uppskattas. Därför, regniga dagar, kan vi säga att de har en negativ inverkan på signalstyrkan för detta gemenskaps WiFi-nätverk. Förklaringen är att vattendropparna absorberar denna radiofrekvens och delvis blockerar signalen. Regn i denna riktning stör spridningen av Wi-Fi-signalen, men ändå har aspekter som avstånd mer inflytande. Om du har en internetanslutning via Wi-Fi, från en WISP-operatör, kanske du har märkt att under regniga dagar eller vid dåligt väder kan internetanslutningen fungera långsammare.

Om hej, det kommer att bero på dess storlek och intensitet. Ett hagel reflekterar mer strålning än en droppe vatten. Men eftersom de sjunker mindre kommer situationen att bero på mängden som sjunker. Det kommer dock att vara mycket troligt att störa mobil- eller WiFi-nätverk.

När det gäller vind producerar det partiklar som rör sig med hög hastighet, men dessa har inte tillräckligt med laddning eller hastighet för att generera magnetiska fält. På så sätt kan vi säga att det inte påverkar Wi-Fi eller mobilanslutningen. Enda undantaget är att man vrider på antennerna, men de är designade och monterade på ett sådant sätt att det inte händer.

Om vi ​​hänvisar till snö i princip, på grund av dess låga densitet och kvantitet, kommer det att påverka våra utomhus- och mobila WiFi-nätverk väldigt lite. Detta beror på att snöflingor är mindre täta än flytande vatten. Endast vid kraftigt och kraftigt snöfall kunde de försvaga signalen, det vill säga i extrema fall .

En annan klassiker av meteorologiska fenomen är åskväder som kan orsaka störningar. Dessutom avger blixten vågor som kan störa signalen, och statisk energi från moln kan orsaka förvrängningar under stormen.

Vi har också dimma och vi kan säga att de är mikroskopiska vattendroppar i suspension som inte kommer att ha för stor effekt på vår kommunikation, även om det logiskt sett kan påverka det trådlösa Wi-Fi-nätverket och mobilnäten om det finns en mycket tät dimma.

Temperatur och andra klimatfenomen som påverkar wifi inomhus

Nu är det dags att se hur vädret påverkar din Wi-Fi-hastighet inomhus. I en viss mening kan man säga att WiFi-routern på ett kontor eller ett hem i allmänhet inte kommer att påverkas av vädrets effekter förutom i sällsynta tillfällen som vi kommer att kommentera nedan.

Ett sådant fall är när du försöker få WiFi-mottagning utanför ditt kontor eller hem. Till exempel om du är i ditt garage eller trädgård och du får WiFi från ditt hus. I denna mening kan vi se hur vädret påverkar Wi-Fi-hastigheten på samma sätt som det påverkade den utomhus. Därför kan väderfenomenen som vi har nämnt tidigare, såsom regn, hagel och åskväder, i denna mening störa denna Wi-Fi-signal som vi tar emot utifrån.

Men om det finns en vädereffekt som påverkar Wi-Fi-hastigheten inomhus är det ingen mindre än temperatur som vi har i våra hem eller kontor. I denna mening bör det noteras att när det är väldigt varmt är det inte så att WiFi-signalen sprider sig mindre bra. Problemet kommer från uppvärmningen av routrarna och accesspunkterna som vi har hemma.

Om du inte visste det, är elektronisk utrustning utformad för att fungera inom ett begränsat temperaturområde. När denna temperatur överskrids händer två saker:

  1. Det finns en minskning av Wi-Fi-nätverkets hastighet och datorprestanda.
  2. Om effekten är mycket långvarig över tid, orsakar det förödelse på dina elektroniska komponenter och haverier inträffar.

Kort sagt, när team börjar arbeta i 30° i vårt hem eller kontor, börjar de lida.

Därför är det tydligt att vädret påverkar hastigheten på Wi-Fi, inomhus speciellt temperaturen. Överhettningen av de elektroniska komponenterna i vår utrustning tar gradvis ut sin rätt. Korrekt placering av routern som vi diskuterade i början kan lindra situationen.

Relaterade Artiklar

Back to top button