Kan Samsung Galaxy S21 FE konkurrera med Googles Pixel 6?

Google Pixel 6-test © © Pierre Crochart för Clubic

Tillkännagav överraskande i morse, Samsung Galaxy S21 FE kommer sent på en marknad av smart telefon i verklig kaos. Dess mellanklasspositionering motsätter den också riktiga tungviktare, som Googles Pixel 6. Har Samsungs nya enhet vad som krävs för att stå emot jämförelsen?

Om vi ​​behåller Samsung Galaxy S20 FE som en mycket trevlig överraskning, har många andra enheter sedan följt efter i detta segment. Man bör också komma ihåg att sydkoreanen har tagit en viss försening i sitt schema på grund av bristen på komponenter. Så många överväganden som i slutändan spelar liten roll för framtida köpare, men som sätter saker i perspektiv. Så, är det bättre att lägga dina pengar i en Pixel 6 eller en Galaxy S21 FE?

Google Pixel 6 är billigare

Låt oss börja med det som uppenbarligen är det viktigaste: priset. Vi kommer inte att slå runt busken för länge, Google-smarttelefonen är mycket billigare än sin konkurrent. Visas till 649 euro, den sparar exakt 110 euro jämfört med Samsung Galaxy S21 FE, såld för 759 euro.

Naturligtvis kan spelet med kampanjperioder eller olika återbetalningserbjudanden vända till Samsungs fördel. Men som det ser ut är Pixel 6 fortfarande mer tillgänglig.

Samsung Galaxy S21 FE är mer kompakt

Om det är något som Pixel 6 inte har för det, så är det dess design. Ganska grov, den lämnar synliga fula kanter runt skärmen och visar en tjocklek och en vikt som är mycket större än S21 FE även om skärmens diagonal är 6,4 tum i båda fallen.

Google Pixel 6-test © © Pierre Crochart för Clubic

Vi har alltså på ena sidan en smartphone på 158,6 x 74,8 x 8,9 mm för 207 gram (Pixel 6), och på den andra, på 155,7 x 74,5 x 7,9 mm för 177 gram (Galaxy S21 FE). Det finns ingen bild: S21 FE är mycket mer kompakt än sin rival.

Man ska dock komma ihåg att Samsung har valt en plastbakbeläggning i flera år, där Google erbjuder sitt Pixel 6-glas. Detta förklarar delvis den senares övervikt och ger den också ett lite mer “premium” utseende.

Samsung Galaxy S20 FE test © © Pierre Crochart för Clubic

Observera att vad gäller hållbarhet är båda smartphones skyddade av Victus Gorilla Glass och IP68-certifierade för att tåla nedsänkning eller stänk.

Google Pixel 6 tar bättre bilder … i vissa fall

Matchen viks i förväg. I år gjorde Google sin revolution och erbjöd äntligen sin Pixel 6 en helt ny fotosensor. Uppbackad av Tensor-chippet som utvecklats internt erbjuder den helt enkelt bländande foton, och framför allt av lika bra kvalitet som med Pixel 6 Pro.

I detalj motsätter vi oss en toppmodern 50-megapixel vidvinkelsensor (1/1,31″; f/1,9; 2,4 µm) till en 12-megapixelmodul (1/1,76″; f/ 1,8; 1,8 µm) som redan är flera år gammal. Vi har inte Galaxy S21 FE i våra händer än, men eftersom den senare har samma sensor som sin äldre borde det inte bli några överraskningar.

Samsung Galaxy S21 FE 5G © © Samsung

Man ska dock komma ihåg att Pixel 6 bara har sin vidvinkel. Utöver det är dess ultravidvinkelobjektiv mycket mer blygsamt, och dess främre kamera toppar på 8 megapixlar. Galaxy S21 FE har en ultravidvinkel av bättre kvalitet, men också ett 8 megapixel teleobjektiv som tillåter en 3x optisk “zoom”. Det erbjuder därför a priori bättre mångsidighet. Selfie-entusiaster kommer också att föredra det tack vare sin 32-megapixel främre sensor.

Samsung Galaxy S20 FE test © © Pierre Crochart för Clubic

Prestandaslipsen

Att bedöma prestandan hos de två enheterna är knepigt, i den meningen att Google i år har valt ett anpassat chip: Google Tensor. Genom att göra det går tillverkaren åt sidan från ren hastighet för att fokusera på att optimera användarupplevelsen och stödja de många algoritmerna som utgör Google-upplevelsen.

Mittemot, Galaxy S21 FE bäddar in en Snapdragon 888. Denna avancerade SoC, passerade till alla såser 2021 på mellanklass- och avancerade smartphones, är mycket kapabel i absolut alla vardagliga uppgifter och de mest populära spelen. mer girig .

Låt det vara sagt: det kommer att vara svårt att se skillnaden mellan de två smartphones när det gäller dagliga prestanda. Det är dock inte omöjligt att Galaxy S21 FE ser smidigare ut i framtida användares ögon. Av goda skäl ser dess skärm mycket bättre ut.

Samsung Galaxy S21 test © © Pierre Crochart för Clubic

Galaxy S21 FE har en mer responsiv skärm

Om de två enheterna har en 6,4-tums AMOLED-skärm skiljer sig deras egenskaper.

Pixel 6-panelen är särskilt begränsad till 90 Hz, där Galaxy S21 FE kan gå upp till 120 Hz för ännu större flytbarhet. En annan stor skillnad är mellan de två enheterna: beröringssamplingsfrekvensen. Skärmen på Galaxy S21 FE erbjuder en frekvens på 240 Hz, mot 144 Hz på Pixel 6. Med andra ord, skärmen på den första skannar dina fingrars rörelser 240 gånger per sekund, mot 144 gånger bara hos Google. Detta resulterar i bättre lyhördhet och ökad precision i interaktioner.

Samsung Galaxy S21 FE © © Samsung

Givetvis måste kalibreringen och ljusstyrkan för Galaxy 21 FE fortfarande utvärderas på plats. Om vi ​​förlitar oss på resultaten från dess föregångare, skulle fördelen (lite) gå till Pixel 6. Men återigen kommer denna typ av detaljer i slutändan bara att rycka till för människor som är väldigt vana vid att arbeta med Pixel 6. ‘image .

Spårningsuppdateringar: Jämlikhet

En sista punkt, enligt vår mening, förtjänar uppmärksamhet: mjukvaruövervakningen av de två enheterna.

Under de senaste åren har tillverkarna fördubblat sina ansträngningar för att förse sina smartphones med mer omfattande övervakning. De dagar då en smartphone inte längre uppdaterades efter ett år på marknaden är förbi. Samsung garanterar nu tre år av stora uppdateringar på sina enheter och fem år av säkerhetsuppdateringar.

Och även om Android är en Google-produkt erbjuder tillverkaren för närvarande inte bättre på sin Pixel 6. Om det inte är en detalj som fortfarande är otydlig vid tidpunkten för att skriva dessa rader, säger tillverkaren ” minst tre stora Android-uppdateringar och antyder därför att spårning kan utökas.

I båda fallen bör du inte oroa dig för att din smartphone är föråldrad. Båda levereras även med Android 12 på kontrollerna. Men de som vill få en “ren” Android-upplevelse kommer att bli mer frestad av Pixel 6. One UI 4, Samsungs överlägg, är inte nödvändigtvis enhälligt bland användarna.

Omdöme: stark konkurrent

Vi har inte gått igenom alla tekniska detaljer för de två smartphones för att undvika att slå ut dig. Det är också fortfarande väldigt svårt att bedöma autonomin hos en smartphone som vi inte har i våra händer. Som sagt, batterikapaciteten för Galaxy S21 FE och Pixel 6 är väldigt nära. Den är också identisk med den för S20 FE, som erbjöd oss ​​en och en halv dag av självstyre.

Du kommer att förstå, det är alltid lite samma dilemma på smartphones i mellanklassen. Avvägningar finns, och det är upp till dig att veta var markören är. Om du framför allt letar efter en ultrasmidig och kompakt smartphone, som gör att du kan ta bilder i alla lägen, kan du knappast gå fel genom att välja Galaxy S21 FE.

Pixel 6 är också en exceptionell smartphone. Mer prisvärd, den tar också bättre bilder, även om den är mindre mångsidig. Dessutom, om du verkligen inte kan välja, är allt du har kvar den gamla goda metoden med huvuden eller svansar.

Samsung Galaxy S21 FE © © Samsung

Relaterade Artiklar

Back to top button