Kan någon ta reda på när jag öppnade deras e-post?

Dagarna med att begära läskvitton är borta för länge sedan. Om du har varit inne Internet(Internet), du kanske kommer ihåg e-postpopups som ber om ditt samtycke för att informera avsändaren om att du har öppnat e-postmeddelandet. De finns fortfarande i vissa grader idag(kapacitet idag), men sedan dess har andra, knepigare spårningsmetoder tagit över.

Det första många gör när de köper en ny telefon och börjar sms:a är att stänga av läskvitton. Ingen tycker om när någon annan tror att de blir ignorerade och att “R” har gått så långt att det avslutar förhållandet. De flesta vill att deras meddelanden ska besvaras så snart de är lästa.

Du kanske aldrig har insett det, men samma effekt finns i e-post, förutom att det är mycket svårare för den genomsnittliga användaren att “stänga av den”.

Låt oss i den här artikeln prata om de invasiva sätt som folk spårar när du öppnar deras e-postmeddelanden och hur du kan skydda dig från det.

Vad är en e-postspårningspixel?

regelbunden läsare(läsaren är inte) e-post inte misstänkta(inte medveten om) hur kraftfull den osynliga bilden faktiskt är. Genom att helt enkelt ladda upp en bild på 1×1 en pixel ger du bort så mycket information om din bil.

När du laddar upp den här bilden kan servern som är värd för den lägga in all slags information om din enhet i databasen, t.ex. IP-adress(IP-adress), plats, webbläsare och mer.

Andra variabler kan också skickas, t.ex. E-postadress(e-postadress) som du läser från (beroende på vilken adress det skickades till) och när mejlet visades.

E-postavsändare kan bädda in en genomskinlig bild i brödtexten i e-postmeddelandet de skickar till dig utan att du ens vet att det händer. Inte rättvist, eller hur? Den goda nyheten är att du inte behöver bli offer för denna integritetsintrång.

Hur kan jag få någon att inte veta vad jag upptäckte deras email(Deras email) ?

Det finns alternativ för att göra det enkelt för vem som helst att spåra öppningen av sina e-postmeddelanden, till exempel MailTracker, men stora företag använder ofta en företags- eller internlösning. Om det inte var det skulle det vara lätt att bara lägga till vissa domäner i inställningarna sekretess på nätet(internetsekretess) så att bilder från dem aldrig laddas ner.

Det finns dock en bredare lösning: att stänga av visningen av bilder i alla e-postmeddelanden. Detta alternativ finns i nästan alla moderna e-postklient(e-postklient) förutom Windows 10 Post inklusive webbgränssnittet och mobilgränssnittet för Gmail.

För att hitta den här inställningen gmail klick kugghjulsikonen(kuggikon) i det övre högra hörnet av Gmail-webbappen och klicka sedan på ” inställningar(Inställningar) ” .

Du kommer att tas till Gmail-inställningarna. På fliken Allmänt(Allmänt)” som standard bör du se alternativetiketten ” Bilder “. (Bilder) Se till att det är valt här alternativet Fråga innan externa bilder visas(Fråga innan du visar externa bilder) . Om det inte är det, välj det och klicka på ” Spara ändringar(Spara ändringar)” längst ner på sidan.

Nu varje gång du tittar på e-post kommer bilder att blockeras som standard. Detta kommer att förhindra att spårningspixlarna samlar in information från dig. Du skulle bli förvånad över hur många “text”-e-postmeddelanden som innehåller små bilder.

En extra bonus är att du fortfarande kan visa bilder i ett e-postmeddelande antingen på en gång eller genom att helt vitlista avsändarens adress, som visas i de två länkarna nedan ” Bilder visas inte(Bilderna visas inte)”. Detta eliminerar behovet av att ständigt bekräfta visningen av bilder från avsändare du litar på.

Om du är en iPhone eller iPad-användare och använder gmail-appen(Gmail-appen) du har tur. För närvarande kommer alla bilder att visas och det finns inget alternativ att stänga av det (inget alternativ att stänga av det). Däremot användare Gmail-appar för (gmail-app)Android det finns ett sådant alternativ, så förhoppningsvis kommer det så småningom att dyka upp på enheter också Äpple .

Du kan få lite självförtroende och börja tillåta bilder från avsändare som du inte är lika bekant med, och upptäcka att när du gör det visas inga synliga bilder. Konstig(Konstigt) va? Du följs förmodligen!

En av många brister postansökan (e-postapp)Windows 10 är att den inte stöder den här funktionen. Det verkar som i hans sista e-postklient (e-postklient)Windows tog vägen att “less is more”, överge Syn .

Även om du ställer in gmail i post (Post)Windows 10 med bilder låsta via Gmail webbapp(Gmail webben), det hjälper fortfarande inte. Post (Post)Windows 10 stöder inte heller att begära läskvitton för e-postmeddelanden du skickar.

Oavsett vilken e-postklient du väljer att blockera bilder blir du säkrare och mer privat. e-postläsare(e-postläsare). Många annonsörer använder spårningspixlar för att samla in statistik om sina annonskampanjer, men de kan också användas för mycket sämre ändamål. Det är bättre att du inte öppnar dig för denna möjlighet från opålitliga avsändare.

Inaktivera alltid läskvitton och blockera bilder från e-postavsändare som du inte gör förtroende(inte lita på). Efterlevnad av dessa två regler gör att du kan bli den mest oansenliga e-postläsare(e-postläsare) !

Dagarna med att begära läskvitton ligger långt bakom oss. Om du har varit på Internet ett bra tag, kanske du kommer ihåg e-postpopups som ber om ditt samtycke för att informera avsändaren om att du har öppnat e-postmeddelandet. Dessa finns fortfarande med viss kapacitet idag, men andra, mer lömska spårningsmetoder har sedan tagit över.

En av de första sakerna som många gör när de skaffar en ny telefon och börjar skicka sms är att stänga av läskvitton. Ingen gillar att ha någon annan som tror att de ignorerar dem och att “R” har gått så långt som att avsluta relationer. De flesta vill att deras meddelanden ska besvaras direkt efter att de har lästs.

Du kanske aldrig har insett det, men samma effekt finns i e-post — förutom att det är mycket svårare för den genomsnittliga användaren att “stänga av den”.

Låt oss i den här artikeln prata om de invasiva sätt som folk har spårat när du har öppnat deras e-postmeddelanden och hur du kan skydda dig mot detta.

Vad är en e-postspårningspixel?

Din genomsnittliga e-postläsare är inte medveten om hur kraftfull en osynlig bild faktiskt är. Bara genom att ladda en enpixel, 1×1 bild, ger du bort så mycket information om din maskin.

När du laddar den här bilden kan servern som den finns på placera all slags information om din enhet i en databas, som din IP-adress, plats, webbläsare och mer.

Andra variabler kan också skickas, som e-postadressen du läser från (baserat på adressen den skickades till) och tiden när e-postmeddelandet visades.

E-postavsändare kan bädda in en genomskinlig bild i brödtexten av ett e-postmeddelande som de skickar till dig, och du kommer aldrig ens att veta att detta händer. Inte rättvist, eller hur? Den goda nyheten är att du inte behöver bli ett offer för denna integritetskränkning.

Hur kan jag hindra någon från att veta när jag har öppnat deras e-post?

Det finns alternativ som gör det enkelt för vem som helst att spåra öppningen av sina e-postmeddelanden, till exempel MailTracker, men stora företag kommer ofta att använda en företags- eller internlösning. Om så inte var fallet skulle det vara lätt att helt enkelt lägga till vissa domäner i dina sekretessinställningar för internet så att bilder från dem aldrig laddas.

Det finns dock en mer omfattande lösning: att inaktivera visningen av bilder i alla e-postmeddelanden. Det här alternativet är tillgängligt i praktiskt taget alla moderna e-postklienter, förutom Windows 10 Mail, inklusive Gmails webb- och mobilgränssnitt.

För att hitta den här inställningen i Gmail, klicka på kugg ikon i det övre högra hörnet av Gmails webbapp och klicka sedan på inställningar.

Detta tar dig till Gmails inställningar. Under standard Allmän fliken bör du se en Bilder alternativetikett. Här, var säker på det Fråga innan du visar externa bilder är vald. Om det inte är det, välj det och klicka på Spara ändringar knappen längst ner på sidan.

Nu, varje gång du visar ett e-postmeddelande, kommer bilderna att blockeras som standard. Detta kommer att förhindra att spårningspixlar kan samla in information från dig. Du kommer att bli förvånad över hur många e-postmeddelanden med enbart “text” har små små bilder inuti dem.

Ett extra plus är att du fortfarande kan visa bilder i ett e-postmeddelande på en engångsbasis eller genom att helt vitlista en avsändares adress, som visas i de två länkarna under “bilder visas inte,“linje. Detta hjälper till med irritationen att ständigt bekräfta att bilder visas från avsändare du litar på.

Om du är en iPhone- eller iPad-användare och använder Gmail-appen har du ingen tur. Från och med nu kommer alla bilder att visas och det finns inget alternativ att stänga av det. Android-användare av Gmail-appen har dock möjligheten, så förhoppningsvis kommer den till Apple-enheter så småningom.

Du kan bygga upp ett visst självförtroende och börja tillåta bilder från avsändare som du inte är lika bekant med och upptäcka att när du gör det visas inga synliga bilder. Konstigt, eller hur? Du spåras förmodligen!

En av de många bristerna med Windows 10 Mail-appen är att den inte stöder den här funktionen. Det verkar som om Windows har gått med en “less is more”-strategi i sin senaste e-postklient, och flyttat bort från Outlook.

Även om du ställer in din Gmail i Windows 10 Mail, med bilder blockerade via webbappen Gmail, kommer detta fortfarande inte att göra susen. Windows 10 Mail har inte heller stöd för att begära läskvitton för dina skickade e-postmeddelanden.

Oavsett vilken e-postklient du väljer att blockera bilder i, blir du en säkrare och mer privat e-postläsare. Många annonsörer använder spårningspixlar för att samla in statistik om sina annonskampanjer, men de kan användas för mycket mer otrevliga syften. Det är bättre att du inte öppnar dig för denna möjlighet från opålitliga avsändare.

Neka alltid läskvitton och blockera bilder från e-postavsändare som du inte litar på. Genom att följa dessa två regler kan du vara den mest smygande e-postläsare du kan vara!