Kan Mac göra mjukvaruuppdateringar i Power Nap?

Du kan också ladda ner programuppdateringar och utföra säkerhetskopiering av Time Machine när din Mac är ansluten till en strömadapter.

Kommer programuppdateringen att fortsätta om jag stänger min Mac?

När automatisk installation är aktiverad kommer uppdateringar att installeras automatiskt utan att det krävs omstart. Du behöver inte starta om datorn efter installation av uppdateringar.

Hur håller jag min Mac vaken under uppdatering?

Välj Energisparare från Apple-menyn > Systeminställningar på din Mac. Du kan ställa in din Mac på viloläge och vakna vid en viss tidpunkt genom att klicka på Schema och sedan välja de alternativ du vill ha.

Är Power Nap bra för Mac?

Power Naps är inte lika fullfjädrad som full-sleeps, men de tillåter din Mac att utföra ett antal olika uppgifter när du sover, som att kolla iCloud efter e-post och uppdatera filer i farten. När det är anslutet till en MacBook kommer systemet att utföra mer intensiva uppgifter, som att säkerhetskopiera Time Machine-data och ladda ner programuppdateringar, samt att ta säkerhetskopior.

Kan du sova din Mac medan den uppdateras?

Sätt aldrig din dator i viloläge under en uppdatering. Allt kan gå förlorat. Om du sätter den i viloläge under en nedladdning kommer nedladdningen att avslutas på ett felaktigt sätt och kan kräva att HD:n tas bort manuellt.

Kan jag stänga Mac medan jag uppdaterar?

Stäng av den bärbara datorn medan den uppdateras, stäng locket och lägg den i viloläge. Välj “Om denna Mac” från Apple-ikonen i det övre vänstra hörnet. När Mac OS har laddats ner och installerats väntar du några minuter innan du börjar.

Måste jag hålla min Mac öppen för uppdatering?

Du kan installera macOS-uppdateringar automatiskt genom att välja “Håll min Mac uppdaterad automatiskt” i Macens inställningar. ” För att ställa in avancerade uppdateringsalternativ, klicka på Avancerat och klicka sedan på följande alternativ:. Om du vill ladda ner nya uppdateringar för din Mac utan att fråga, välj “Ladda ner nya uppdateringar när de är tillgängliga.”

Kommer min Mac att fortsätta att uppdatera medan jag sover?

Vissa Mac-datorer med flashminne kan hålla sig uppdaterade även när de sover med Power Nap. Power Nap aktiveras med jämna mellanrum när din Mac går i viloläge för att uppdatera informationen.

Hur stoppar jag min Mac från att sova när jag laddar ner?

 • Systeminställningar finns i Apple-menyn.
 • Välj Strömadapter från menyn Batteri på en MacBook.
 • Se till att Wake för nätverksåtkomst inte är markerat.
 • Sparar Power Nap på Mac batteri?

  Du kan förlänga batteriets livslängd genom att öppna fönstret Energisparinställningar. Du bör inaktivera alternativet “Aktivera Power Nap under batteridrift” så att din Mac inte automatiskt vaknar för att leta efter uppdateringar och samtidigt tömma batteriet.

  Vad gör aktivering av Power Nap?

  Hon säger att power naps är ett bra sätt att öka produktiviteten på arbetsplatsen. Power naps är bara fördelaktigt när de görs på rätt sätt. Power naps rekommenderas för att vara snabba och uppfriskande – vanligtvis 20 till 30 minuter – för att förbättra vakenhet under dagen, enligt sömnexperter.

  Är det bättre att sova eller stänga av Mac?

  Om du sätter din Mac i viloläge kommer den att använda mindre energi och kan “väckas” mycket snabbare än om den vore avstängd, vilket tar mycket längre tid. I allmänhet är förmodligen det bästa alternativet att låta din Mac vila om du ska vara borta från den i en timme eller två eller till och med över natten.

  Hur gör du en Power Nap på en Mac?

  På en stationär Mac-dator väljer du Apple-menyn > Systeminställningar och klickar sedan på Energisparläge för att slå på eller av Power Nap. “Aktivera Power Nap” kan väljas eller avmarkeras.

  Relaterade Artiklar

  Back to top button