Kan Intel konkurrera med NVIDIA och AMD med Arc?

Intel Arc © Intel

Efter att ha pratat länge om dess återkomst till grafikkort
Intel har äntligen tagit steget genom att officiellt tillkännage sitt GPU-märke: Intel Arc.

En kommande marknadsomvälvning? Om NVIDIA och AMD för närvarande dominerar denna sektor, har Intel alla avsikter att gå med i dansen som en seriös konkurrent, särskilt inom spelområdet.

Läs också:
Intel Arc: Intel lanserar officiellt sitt märke av grafikkort

Intel Arc är inte här för att stränga pärlor

Det måste sägas att Intel är långt ifrån att komma fram med händerna i fickorna. För sin första generation “Alchemist” planerad till början av 2022, planerar tillverkaren en uppsjö av lockande funktioner, bland annat strålspårning, de mesh skuggning, de skuggning med variabel hastighet eller motsvarande DLSS från NVIDIA.

Detta nya andetag på grafikkortsmarknaden kan jämföras med det som AMD tog med för några år sedan. Även om det senare hade tagit lite tid innan de erbjöd den här typen av teknik, kommer Intel att kunna hänga med bättre?

Intel Arc © Intel

Hur som helst, den här återgången till marknaden kan också vara ett sätt för Intel att komma ikapp AMD i kapplöpningen om processorer. Faktum är att om företaget lyckas erbjuda en bra synergi mellan CPU och GPU, skulle det ha ett bra försäljningsargument där.

Ändå står Intel Arc, precis som andra märken, inför två stora problem: bristen på komponenter och de resulterande priserna. I det nuvarande läget på marknaden verkar det verkligen komplicerat för Intel Arc att erbjuda ett stort lager av grafikkort för att säkerställa dess marknadsföring och tillräckligt attraktiva priser…

Och du, tror du att Intel Arc kan vara en seriös konkurrent mot NVIDIA och AMD? Eller tvärtom att det blir svårt för varumärket att hitta en plats att välja på på denna stängda och konkurrensutsatta marknad?

Hur är det med bristen och överdrivna priser på marknaden? Har företaget ett kort att spela i nuläget?

Vi väntar på dina åsikter och intryck i kommentarerna!

Relaterade Artiklar

Back to top button