Kan inte klicka på skrivbordet; Musklick fungerar bara i Aktivitetsfältet i Windows

Windows 11/10 PC oväntade problem inträffar. Vi kan inte riktigt hitta orsaken bakom dem. Vissa problem som händer med musen är sådana problem. Många användare klagar på att de inte kan klicka vidare skrivbordet(Skrivbord) , och musklick fungerar bara på aktivitetsfältet(Aktivitetsfältet) . I den här guiden har vi några korrigeringar som kan få musen att fungera bra utan problem.

Musklick fungerar inte på skrivbordet

Problem med möss på våra datorer ökar främst på grund av deras speciella drivrutiner. De kan enkelt fixas med några hack, men problemen gör oss väldigt frustrerade. Även musklick fungerar inte på skrivbordet och bara arbetar på aktivitetsfältet är ett irriterande problem som kan fixas. Låt oss se vad dessa korrigeringar är och hur vi kan använda dem för att lösa problemet.

Kan inte klicka på Skrivbord(Skrivbord); Klicka med musen(Mus) fungerar bara i aktivitetsfältet

Innan(Först) allt, koppla ur och anslut musen igen och starta sedan om datorn. Om problemet är åtgärdat är det bra, om inte, det finns flera metoder som vi kan använda för att fixa att musen inte fungerar någon annanstans än skrivbordet.

  1. Starta om Windows Explorer
  2. Kolla upp(Sök efter uppdateringar förare(Drivrutinen) eller installera om dem.
  3. Kör maskinvarufelsökaren
  4. Ta bort alla nyligen installerade program
  5. Utför en systemåterställning

Låt oss titta på korrigeringarna i detalj.

1]Starta om Windows Explorer.

I de flesta fall uppstår fel i Windows utforskaren(Windows Utforskaren) kan orsaka musproblem. Det rekommenderas att starta om Windows utforskaren(Windows utforskaren). Du kan göra detta med kortkommandon. Klick Ctrl+Skift+Del att öppna Aktivitetshanteraren(Aktivitetshanteraren). Använd Tab-tangenterna(Använd Tab) och tangenter med pilar(Pil) för att välja Windows utforskaren(Windows Utforskaren) och när det är valt Windows utforskaren(Windows Utforskaren), klicka på Skift+F10 för att öppna snabbmenyn och använd piltangenterna för att välja ” Ladda om”(Starta om) och tryck på Stiga på .

RÅD(TIPS): Se det här inlägget om tangentbordet eller musen inte fungerar.

2] Kolla upp(Kontrollera) närvaro drivrutinsuppdateringar(Drivrutinsuppdateringar) eller installera om dem.

Problemet med musen kan orsakas av drivrutinsproblem. Du måste uppdatera drivrutinerna för att åtgärda problemet. Om nya uppdateringar finns tillgängliga kan du installera dem. Kolla också efter uppdateringar Windows vilket kan lösa problem eftersom de också uppdaterar drivrutiner.

Om problemen kvarstår, avinstallera de musrelaterade drivrutinerna och installera om dem.

3]Kör maskinvarufelsökaren

Felsökning är en välsignelse för användarna. Om vi ​​kör dem hittar de problem och fixar dem. Musproblem kan också lösas genom att köra den inbyggda maskinvarufelsökaren. Kör felsökaren och se om det löser problemet.

RÅD(DRICKS) . Se det här inlägget om vänster musknapp inte fungerar).

fyra] Radera(Avinstallera) alla nyligen installerade program.

Om musen bara fungerar på aktivitetsfältet och inte på skrivbordet efter installation av ett nytt program, ta bort den från datorn. Detta kan ha orsakat problemet. Ibland(Ibland) vissa program stör vår PC och orsakar problem i form av dåligt kodade eller motstridiga program. Kör också dina antivirus- och antivirusprogram för att vara i den säkra zonen.

RÅD(TIPS) : Se det här inlägget om den mellersta musknappen inte fungerar) .

5]Utför en systemåterställning

Om ingen av ovanstående metoder hjälpte dig att lösa problemet, måste du utföra en systemåterställning för att gå tillbaka till en tid då musen fungerade bra utan problem. Detta kommer att lösa problemen och låta din dator fungera normalt.

Det här är sätten på vilka vi kan lösa problemet där vi inte kan klicka någonstans på skrivbordet förutom aktivitetsfältet.

Läsa: (Läs: )(Hur begränsar du muspekaren till en specifik del av skärmen.)

Ibland händer några oväntade problem med vår Windows 11/10 PC. Vi kan inte exakt hitta orsaken bakom dem. Vissa problem som händer med musen är sådana problem. Många användare klagar på att de inte kan klicka på skrivbordet och musklicket fungerar bara på Aktivitetsfältet. I den här guiden har vi några korrigeringar som kan få musen att fungera normalt utan problem.

Musklick fungerar inte på skrivbordet

Musen fungerar inte på skrivbordet

Problem med möss på våra datorer ökar främst på grund av deras dedikerade drivrutiner. De kan enkelt fixas med några hack, men problemen frustrerar oss mycket. Även ett musklick fungerar inte på skrivbordet och att bara arbeta på aktivitetsfältet är ett besvärligt problem som kan fixas. Låt oss se vad korrigeringarna är och hur vi kan använda dem för att åtgärda problemet.

Kan inte klicka på skrivbordet; Musklick fungerar bara i Aktivitetsfältet

Först av allt, koppla ur och koppla tillbaka musen och starta sedan om datorn. Om problemet är åtgärdat är det bra, annars finns det få metoder vi kan använda för att fixa att musen inte fungerar någonstans förutom på skrivbordet.

  1. Starta om Windows Explorer
  2. Sök efter drivrutinsuppdateringar eller installera om dem
  3. Kör felsökare för maskinvara
  4. Avinstallera alla nyinstallerade program
  5. Utför systemåterställning

Låt oss se korrigeringarna i detalj.

1]Starta om Windows Explorer

Oftast kan fel som uppstår med Windows Explorer orsaka problem med musen. Det rekommenderas att starta om Windows Explorer. Du kan göra det genom att använda kortkommandon. Tryck Ctrl+Skift+Del för att öppna Aktivitetshanteraren. Använd Tab- och piltangenterna för att välja Utforskaren och när Utforskaren är vald trycker du på Skift+F10 för att öppna snabbmenyn och använd piltangenterna för att välja Starta om och tryck på Stiga på.

DRICKS: Se det här inlägget om tangentbord eller mus inte fungerar.

2]Sök efter drivrutinsuppdateringar eller installera om dem

Problemet med musen kan ha orsakats av problem med drivrutiner. Du måste uppdatera drivrutinerna för att problemet ska försvinna. Om några nya uppdateringar finns tillgängliga kan du installera dem. Kolla också efter Windows-uppdateringar som kan lösa problemen eftersom det också uppdaterar drivrutiner.

Om problemen inte är åtgärdade, avinstallera de musrelaterade drivrutinerna och installera om dem.

3]Kör felsökare för maskinvara

Felsökare är en välsignelse för användarna. Om vi ​​kör dem hittar de problemen och fixar dem. Problem med musen kan också åtgärdas genom att köra den inbyggda maskinvarufelsökaren. Kör felsökaren och se om felsökaren löser problemet.

DRICKS: Se det här inlägget om musens vänsterklicksknapp inte fungerar.

4]Avinstallera alla nyinstallerade program

Om musen bara fungerar på aktivitetsfältet och inte på skrivbordet efter att du har installerat ett nytt program, avinstallera det från din dator. Det kan ha orsakat problemet. Ibland stör vissa program funktionen på vår dator och orsakar problem i form av dåligt kodade eller motstridiga kodade program. Kör också antivirus- och anti-malware-programmen för att vara i en säker zon.

DRICKS: Se det här inlägget om mittenmusknappen inte fungerar.

5]Utför systemåterställning

Om ingen av ovanstående metoder hjälpte dig att lösa problemet måste du utföra systemåterställningen för att gå tillbaka till tiden då musen fungerade bra utan några problem. Det kommer att lösa problemen och låta din dator fungera normalt.

Det här är sätten som vi kan lösa problemet när vi inte kan klicka någonstans på skrivbordet förutom aktivitetsfältet.

Läsa: Hur man begränsar muspekaren till en specifik del av skärmen.

Relaterade Artiklar

Back to top button