Kan inte fästa program till aktivitetsfältet i Windows 7?

Så jag stötte på ett intressant problem häromdagen när jag försökte fästa ett program till aktivitetsfältet. Windows 7. Jag brukar bara högerklicka på en öppen app och säga “Fäst det här programmet i aktivitetsfältet”(Fäst det här programmet i aktivitetsfältet):

Tyvärr hände något, eller så gjorde jag något fel och det här alternativet är borta! Så jag försökte dra ikonen till aktivitetsfältet och trodde att det skulle fungera, men det fungerade inte heller! Istället fick jag en röd rund ikon som innebar att jag inte kunde lägga objektet i aktivitetsfältet. Jag tänkte att något gick fel med registret eftersom jag försökte ta bort överläggspilar på skrivbordsikoner och pilla med registret. Detta kan förmodligen orsakas av andra orsaker, men faktum är att det finns ett registervärde som heter IsShortcut som på något sätt raderades av misstag.

I den här artikeln kommer jag att visa dig hur du åtgärdar det här problemet så att du kan fästa objekt i aktivitetsfältet i Windows 7 igen! Hoppas(Förhoppningsvis), ett av sätten kommer att fungera för dig. Om inte, skriv en kommentar så ska jag försöka hjälpa till. Observera dock att vissa program inte kan fästas i aktivitetsfältet.

Metod 1 – Återställ genvägspilar

Om du har använt ett program för att ta bort genvägspilar på skrivbordsikoner, då är det första du bör försöka återställa dessa genvägspilar. Om du har använt ett tredjepartsprogram, använd bara det programmet för att ångra borttagningen. Testa att starta om datorn och försök sedan fästa programmet i aktivitetsfältet.

Metod 2 – Registervärde

Öppna registerredigeraren genom att gå till ” Start(Start)” och skriv regedit. Gå sedan vidare till nästa nyckel:

HKEY_CLASSES_ROOT\lnkfile

I den högra rutan, högerklicka och välj ” Skapa(ny)- Strängvärde (REG_SZ)”(Strängvärde (REG_SZ)) . Namnge den nya raden IsShortcut och tilldela det inget värde. Det är allt. Gå nu vidare och starta om din dator. Kontrollera om du nu kan fästa objekt i aktivitetsfältet.

Om du inte har ett registervärde alls bläckfil på din dator, prova de andra metoderna nedan.

Metod 3 – Utför en systemåterställning

Om metod 1 inte fungerade för dig kan du prova Systemåterställning. Om problemet är nyligen kommer återställningen förmodligen att fungera. Om du har haft problemet under en längre tid kanske återställningsförsöket inte fungerar om du inte hittar det tillräckligt långt bort.

Du kan läsa mitt inlägg om hur man använder systemåterställning på Windows om du inte vet hur man använder den här funktionen.

Metod 4 (Metod 4) – sätta på(– Aktivera aktivitetsfältet) fäst program i aktivitetsfältet(Program)

Windows 7 du kan aktivera eller inaktivera hela funktionen för fästa program. Detta är tydligen aktiverat som standard, men det kunde ha inaktiverats på något sätt om du hade det här problemet. Du kan kolla det här inlägget om hur du aktiverar fästa program.

http://www.sevenforums.com/tutorials/5547-taskbar-pinned-programs-enable-disable.html

Metod 5 – Utför en reparationsinstallation

Om systemåterställningen inte fungerade kan du prova en reparationsinstallation Windows 7 . Detaljerade instruktioner kan läsas här:

http://www.sevenforums.com/tutorials/3413-repair-install.html

Jag hoppas att en av dessa lösningar löste ditt problem. Om inte, låt oss veta så ska vi försöka hjälpa dig! Njut av!

Så jag stötte på ett intressant problem häromdagen när jag försökte fästa ett program till aktivitetsfältet i Windows 7. Vanligtvis högerklickar jag bara på den öppna applikationen och säger Fäst det här programmet i aktivitetsfältet:

fäst till aktivitetsfältet

Tyvärr hände något, eller så gjorde jag något fel och det här alternativet försvann! Så jag försökte dra ikonen till aktivitetsfältet och trodde att det skulle fungera, men det gjorde det inte heller! Istället fick jag en röd rund skylt som betydde att jag inte kunde släppa objektet till aktivitetsfältet. Jag tänkte att något hade gått fel med registret eftersom jag hade försökt ta bort överläggspilarna på skrivbordsikonerna och pillat med registret. Detta kan förmodligen orsakas av andra orsaker, men faktum är att det finns ett registervärde som kallas IsShortcut som på något sätt raderades av misstag.

I den här artikeln kommer jag att visa dig hur du åtgärdar problemet, så att du igen kan fästa objekt i aktivitetsfältet i Windows 7! Förhoppningsvis kommer en av metoderna att fungera för dig. Om inte, skriv en kommentar så ska jag försöka hjälpa till. Observera dock att det finns vissa program som inte kan fästas i aktivitetsfältet.

Metod 1 – Återställ genvägspilar

Om du använde ett program för att ta bort genvägspilar på skrivbordsikonerna, då är det första du bör försöka återställa dessa genvägspilar. Om du använde ett tredjepartsprogram, använd helt enkelt det programmet för att ångra borttagningen. Försök att starta om datorn och försök sedan fästa ett program i aktivitetsfältet.

Metod 2 – Registervärde

Öppna registerredigeraren genom att gå till Start och skriva in regedit. Navigera sedan till följande nyckel:

HKEY_CLASSES_ROOT\lnkfile

I den högra rutan, gå vidare och högerklicka och välj sedan NySträngvärde (REG_SZ). Ge den nya strängen ett namn IsShortcut och ge det inget värde. Det är allt. Gå nu vidare och starta om din dator. Kontrollera om du kan fästa objekt i aktivitetsfältet nu.

Om du inte har InkFile-registervärdet alls på din dator kan du prova några av de andra metoderna nedan.

Metod 3 – Utför en systemåterställning

Om metod 1 inte fungerade för dig kan du prova en systemåterställning. Om problemet först började hända nyligen, kommer återställning förmodligen att fungera. Om du har haft problemet under en längre tid kanske det inte fungerar att försöka återställa om du inte hittar en tillräckligt långt tillbaka.

Du kan läsa mitt inlägg om hur du använder systemåterställning i Windows om du är osäker på hur du använder funktionen.

Metod 4 – Aktivera låsta program i aktivitetsfältet

I Windows 7 kan du faktiskt aktivera och inaktivera hela funktionen för fästa program. Detta är uppenbarligen aktiverat som standard, men det kan på något sätt ha blivit inaktiverat om du har det här problemet. Du kan kolla in det här inlägget om hur du aktiverar fästa program.

http://www.sevenforums.com/tutorials/5547-taskbar-pinned-programs-enable-disable.html

Metod 5 – Utför en reparationsinstallation

Om systemåterställningen inte fungerade kanske du vill testa att göra en reparationsinstallation av Windows 7. Du kan läsa de detaljerade instruktionerna här:

http://www.sevenforums.com/tutorials/3413-repair-install.html

Förhoppningsvis har en av dessa lösningar löst ditt problem. Om inte, låt oss veta så ska vi försöka hjälpa dig! Njut av!

Relaterade Artiklar

Back to top button