Kan inte ändra aktivitetsfältets färg i Windows 10

Med tanke på hur viktiga datorer har blivit för oss kan vi ofta känna ett behov av att anpassa dem efter vår smak, oavsett om det är våra favoritprogram eller belamra skärmen med färgerna vi väljer. Lyckligtvis för användarna Windows , Microsoft ger många möjligheter till detta. Idag kommer jag att guida dig genom processen att ändra färgen på din dators aktivitetsfält med Windows 10 och några möjliga anledningar till varför du inte kommer att kunna göra det.

Varför kan jag inte ändra aktivitetsfältets färg?

Om Windows automatiskt tillämpar färg på aktivitetsfältet, kan du behöva inaktivera alternativet i ” Färger(färger)”. För att göra detta, gå till Inställningar > Anpassning > Färger(Färger) ” . Sedan i avsnittet Välj(Välj) accentfärg” avmarkera ” Automatiskt(Automatiskt) välj en accentfärg från min bakgrund.”

Hur man ändrar panelens färg uppgifter(Aktivitetsfält) i Windows 10

Processen för detta är mycket enkel och kräver inte att användaren installerar några tredjepartsapplikationer. Allt du behöver göra är att byta färg aktivitetsfältet(Aktivitetsfältet) är att följa dessa steg:

 1. Klicka på knappen(Klick) ” Start(Start)” i aktivitetsfältet och gå till “Inställningar”.
 2. I alternativgruppen klickar du på ” Personalisering(Personlig) » .
 3. På vänster sida av skärmen kommer du att presenteras med en lista med inställningar att välja mellan; klicka på Färger.
 4. I rullgardinsmenyn ” Välj din färg(Välj din färg) » du hittar tre inställningar; Ljus färgad(Ljus), mörk(Mörkt) eller beställnings-(Anpassad) .
 5. Alternativet ljus är standard, men för att ändra färgen på aktivitetsfältet måste du välja Mörk(Mörkt) eller Beställnings(Anpassad) .
 6. Om ” Ljus färgad(Ljus)”, hittar du alternativet att ändra färgen på det nedtonade aktivitetsfältet när du rullar nedåt.

Du kan klicka på ” Mörk(Mörkt)”, men det föredragna alternativet är ” Beställnings(Custom)” eftersom det öppnar vägen för ytterligare anpassning.

 • Efter val ” Beställnings(Anpassad) » får du ytterligare två färgalternativ: ett för Windows och den andra för applikationer.
 • Välja en mörk färg i läge Windows är obligatoriskt, medan antingen ljus eller mörk är bra för applikationer.
 • Skrolla(Bläddra) nedåt och välj önskad färg från färgpaletten.
 • Du kan också lägga till din egen färg om någon av de givna färgerna inte uppfyller dina krav.
 • Du kan välja att visa accentfärgen i aktivitetsfältet genom att markera ” Start(Start) , aktivitetsfältet(Aktivitetsfält) och meddelandecenter.

Kan inte ändra aktivitetsfältets färg i Windows 10

Du kan anpassa din bakgrund och aktivitetsfältet hämtar färgen från den. Du kan också inaktivera effekter genomskinlighet(Transparens) för att ytterligare förbättra färgen du har valt för aktivitetsfältet.

Läsa. (Läs:) Så här lägger du till en anpassad färg i aktivitetsfältet i Windows 10.

Kan inte ändra aktivitetsfältets färg i Windows 10

Om du inte kan ändra aktivitetsfältets färg även efter att ha följt stegen ovan, kan du också behöva slutföra uppgifterna nedan.

Stäng av färgfilter

Microsofts färgfilter är utformade för att göra visningen av foton och videor bekvämare för användarna. Detta kan dock komma i konflikt med det användarvalda färgschemat. I det här fallet måste du stänga av färgfiltren. Så här gör du:

 • Gå till inställningar och klicka på ” Ljus(Enkel) åtkomst”.
 • I listan med alternativ under ” Syn(Vision) “klick” Färg(Färg) filter”.
 • Om färgerna i aktivitetsfältet inte visas även efter att du justerat dem, kan det bero på att enhetens färgfilter är aktiverade, i så fall inaktiverar du dem.

Under är(Nedan) ritning som visar inflytande färgad (Färg) filter(Filter) i aktivitetsfältets färg. Som du kan se kan en ganska ljus blå färg förvandlas till en mycket tjock grå.

Aktivitetsfältets färg i Windows 10

Ändra Windows-tema

Ibland är det möjligt att använda ett tredjepartstema som kan störa användarens färginställningar. I ett sådant scenario måste användaren tillgripa Microsofts standardtema, vars process också är ganska enkel.

 • Klick(Klicka på) “Inställningar” och öppna “Personligisering(Personlig) » .
 • Skrolla(Bläddra) ner och tillämpa temat fönster.
 • Starta om datorn om temat inte installeras omedelbart.

Om problemet kvarstår kan det bero på att du har aktiverat automatisk accentfärgsinställning eller att det finns en bugg på din enhet i vilket fall du måste leta efter det.

Jag hoppas att detta hjälpte dig att anpassa aktivitetsfältet efter din smak.

Med tanke på hur viktiga datorer har blivit för oss, kan vi ofta känna ett behov av att anpassa dem efter vår smak, vare sig det är med våra favoritprogram eller belamra skärmen med de färger vi väljer. Lyckligtvis för Windows-användare erbjuder Microsoft en uppsjö av alternativ för att göra det. Idag kommer jag att guida dig genom processen att ändra färgen på din Windows 10-dators aktivitetsfält och några möjliga orsaker till varför du kanske inte kan göra det.

Varför kan jag inte ändra aktivitetsfältets färg?

Om Windows automatiskt använder färg på aktivitetsfältet kan du behöva inaktivera ett alternativ i inställningen Färger. För att göra det, gå till Inställningar > Anpassning > Färger. Sedan, under Välj din accentfärg, avmarkerar du rutan bredvid ‘Välj automatiskt en accentfärg från min bakgrund.

Så här ändrar du aktivitetsfältets färg på Windows 10

Processen att göra det är mycket enkel och kräver inte att användaren installerar några appar från tredje part. Allt du behöver göra för att ändra aktivitetsfältets färg är att följa stegen nedan:

 1. Klicka på Start-alternativet från aktivitetsfältet och gå över till Inställningar.
 2. Från gruppen med alternativ klickar du på Personalisering.
 3. På vänster sida av skärmen kommer du att presenteras med en lista med inställningar att välja mellan; klicka på Färger.
 4. I rullgardinsmenyn’Välj din färg,’ hittar du tre inställningar; Ljus, mörk eller anpassad.
 5. Ljusalternativet är standard, men för att ändra aktivitetsfältets färg måste du välja antingen Mörk eller Anpassad.
 6. Med alternativet Ljus valt, hittar du alternativet att ändra aktivitetsfältets färg nedtonat när du rullar nedåt.

Du kan klicka på Mörk, men den föredragna inställningen är anpassad eftersom den banar väg för ytterligare anpassning.

 • När du har valt Anpassad får du ytterligare två färgalternativ, ett för Windows och det andra för appar.
 • Att välja mörkt i Windows-läget är obligatoriskt, medan antingen ljus eller mörk skulle fungera för apparna.
 • Rulla ner och välj en färg som du väljer från färgpaletten.
 • Du kan också lägga till en anpassad färg om någon av de givna färgerna inte passar din faktura.
 • Du kan välja att visa accentfärgen i Aktivitetsfältet genom att markera rutan som säger “Start, Aktivitetsfält och åtgärdscenter.”

Kan inte ändra aktivitetsfältets färg i Windows 10

Du kan anpassa din bakgrund och låta aktivitetsfältet plocka upp en färg från den. Du kan också inaktivera genomskinlighetseffekterna för att ytterligare förbättra färgen du har valt för aktivitetsfältet.

Läsa: Hur man lägger till en anpassad färg för Windows 10 aktivitetsfält.

Det går inte att ändra aktivitetsfältets färg på Windows 10

Om du inte kan ändra färgen på aktivitetsfältet även efter att ha följt de ovannämnda stegen, kan du behöva utföra de uppgifter som nämns nedan också.

Stäng av färgfiltren

Microsofts färgfilter är tänkta att göra foto- och videoupplevelser bättre och bekvämare för sina användare. Detta kan dock komma i konflikt med användarens färgschema. I det här fallet måste du stänga av färgfiltren. Så här kan du göra det:

 • Gå till inställningar och klicka på Enkel åtkomst
 • Från listan med alternativ under “Vision”, klicka på Färgfilter.
 • Om dina färger i aktivitetsfältet inte visas även efter att du har ställt in dem för att göra det, kan det bero på att enhetens färgfilter är på, och om så är fallet, stäng av dem.

Nedan är en bild som visar hur färgfilter påverkar färgen på aktivitetsfältet. Som du kan se kan en avsevärt klar blå färg övergå till en mycket tät grå.

Aktivitetsfältets färg på Windows 10

Ändra Windows-temat

Ibland kan man använda ett tredjepartstema och det kan störa användarens färginställningar. I ett sådant scenario skulle användaren behöva tillgripa Microsofts standardtema, vars process också är ganska enkel.

 • Klicka på inställningar och öppna Personalisering.
 • Rulla ned och använd Windows-temat.
 • Starta om din dator om temat inte installeras omedelbart.

Om problemet kvarstår kan det bero på att du har aktiverat accentfärgen för att ställas in automatiskt eller att din enhet har ett fel, i vilket fall du måste få den kontrollerad.

Jag hoppas att detta kunde hjälpa dig att anpassa aktivitetsfältet efter dina önskemål.

Relaterade Artiklar

Back to top button