Kan du inte schemalägga Uber i förväg? Här är vad du ska göra

Uber är en utmärkt biluthyrningstjänst och ofta ett bättre och billigare taxialternativ. Till skillnad från vanliga taxibilar, Uber erbjuder flera bekväma funktioner, som att betala för resor med gratis kredit Uber eller använda en appleveranstjänst Uber äter för matleverans. Men en av de mest användbara funktionerna som Uber är schemalagda resor.

förhandsplanering Uber har många fördelar, men om du aldrig har använt Uber (om du aldrig har använt Uber tidigare) kan det vara lite knepigt. Lär dig hur du använder planerade resor(Schemalagda turer) Uber och vad du ska göra om du inte kan planera din resa.

Varför boka ett Uber-samtal i förväg?(Varför schemalägga en Uber i förväg?)

Om du planerar att delta i ett evenemang eller möte, genom att planera din resa i förväg med Uber du kommer att spara tid och nerver. Applikationen låter dig planera en resa 15 minuter framåt eller 30 dagar framåt.

Funktion ” Planerad resa(Scheduled Ride)” är perfekt för när du inte kan låta något gå fel. Till exempel, om du har ett flyg bokat och behöver vara på flygplatsen vid en viss tid, skulle ett schemalagt möte vara idealiskt. Om ditt flyg är mitt i natten kanske du föredrar det Uber än att väcka en vän eller familjemedlem för att köra dig.

Om du deltar i ett arbetsevenemang genom att schemalägga Uber i förväg kan du glömma saker som att hitta en parkeringsplats och fokusera mer på den viktiga presentation eller möte du har framför dig.

Hur Ubers schemalagda turer fungerar(Så fungerar schemalagda Uber-turer)

*00_schemalägga en uberresa*

Fungera Schemalagda turer låter dig välja ett 10-minutersfönster när du vill att föraren ska hämta dig. Du kan boka en resa samma dag eller upp till 30 dagar i förväg. Priset på din resa kommer att variera beroende på när du letar efter det. När du planerar en resa får du en uppskattning av den förväntade kostnaden för din framtida resa, och denna kommer att fixas efter att du planerat den.

När det valda tidsfönstret visas, Uber kommer att söka efter närmaste förare å dina vägnar. Så fort föraren accepterar din förfrågan får du pushnotiser om det i applikationen, precis som vid en vanlig resa Uber . Du kan sedan kontrollera förarens betyg för att se hur andra passagerare bedömer deras upplevelse av att åka med honom.

Det bör du dock veta i förväg Uber bokning(Uber) garanterar dig inte en resa. Uber kommer att skicka din förfrågan vid utsatt tid, men det finns en liten chans att föraren inte kommer att kunna acceptera den. Om det händer att du inte hämtar en bil, Uber kommer att meddela dig i slutet av det valda tidsfönstret.

Varför kan jag inte schemalägga Uber i förväg?(Varför kan jag inte schemalägga en Uber i förväg?)

Du kan schemalägga din Uber i förväg om du följer stegen ovan. Om du inte kan planera din resa kan du använda följande tips för att felsöka problemet.

Planera din resa med Uber mer än 30 dagar i förväg (Schemalägg en Uber-resa mer än 30 dagar i förväg)

Något gick fel?(Vad gick fel?)

Kontrollera det aktuella datumet och datumet för din framtida resa. Problemet med att förplanera en resa Uber kan vara så att du försöker schemalägga en resa mer än 30 dagar före det datum du behöver den.

Vad ska du göra?(Vad ska du göra?)

Uber tillåter inte att du planerar en resa om det är mer än 30 dagar bort. Lösningen är att antingen schemalägga din resa för ett tidigare datum eller vänta ett par dagar tills ditt önskade datum är tillgängligt i appen.

Boka en resa från flygplatsen(Boka en resa från flygplatsen)

Något gick fel?(Vad gick fel?)

Det är lite konstigt, men Uber tillåter dig att bara planera resor till flygplatsen. Av någon anledning finns det inget sätt att planera en resa FRÅN flygplatsen.

Vad ska du göra?(Vad ska du göra?)

Om du lämnar flygplatsen är ditt enda val att boka din resa direkt från appen.

Planerade resor är inte tillgängliga i din stad (Funktionen för schemalagda turer är inte tillgänglig i din stad)

Något gick fel?(Vad gick fel?)

En funktion som låter dig planera resor finns i de flesta större städer där appen är tillgänglig. Du kan kontrollera om din stad finns på listan (på listan) på den officiella Uber-webbplatsen.

Om du har problem med att planera din resa kan det bero på att den här funktionen inte är tillgänglig i det valda upphämtningsområdet. Uber kommer att visa dig en informationsikon bredvid alternativet att planera en resa, i så fall.

Vad ska du göra?(Vad ska du göra?)

Dubbelkolla(Dubbelkolla) hämtnings- och avlämningsadress. Om en av dem är felaktig eller om du inte matchar någon av dem kan du prova att gå till närmaste hämtningsområde för att se om möjligheten att schemalägga blir tillgänglig. Uber. Om båda adresserna är korrekta och du inte kan schemalägga en resa, kan du begära en omedelbar resa vid den tidpunkt du behöver den.

Om du försöker organisera Uber för någon annan kan du boka en flexibel resa Uber . Det här är typen Uber vilket gör att föraren kan boka en resa när han är redo.

När du bokar en flexibel resa för någon kommer de att få ett sms som låter dem begära en resa när det passar dem för nästa dag. Den flexibla resan kommer att upphöra kl. 11:59 samma dag (i förarens lokala tidszon).

Vart tar Uber dig härnäst?

Åkdelningsappar som Uber eller Lyft (appar som Uber eller Lyft) är bra för dagligt bruk såväl som för speciella tillfällen som när du behöver planera en resa och planera din resa i förväg. Om du vill ha en bekymmersfri kväll med vänner eller inte vill komma för sent till din första dag på ett nytt jobb, schemalägg Uber-samtal(Uber) i förväg så att du kan fokusera på det som verkligen är viktigt och allt annat lita på Uber(Uber).

Har du använt reseplanering i Uber innan? Har du någonsin haft problem med detta? Dela din upplevelse med Uber i kommentarsfältet nedan.

Uber är en utmärkt biluthyrningstjänst och ofta ett bättre och billigare alternativ till en taxi. Till skillnad från vanliga taxibilar kommer Uber med några praktiska funktioner, som att betala för dina resor med gratis Uber-kredit eller använda appens leveranstjänst Uber Eats för att få mat levererad. En av de mest användbara funktionerna som Uber erbjuder är dess schemalagda turer.

Att schemalägga en Uber i förväg har många fördelar, men om du aldrig har använt Uber förut kan det visa sig vara lite knepigt. Lär dig hur du använder Scheduled Rides på Uber och vad du ska göra om det verkar som att du inte kan schemalägga din resa.

Varför schemalägga en Uber i förväg?

Om du har planerat att delta i ett evenemang eller ett möte kan du spara tid och bekymmer om du schemalägger en Uber-resa i förväg. Appen låter dig schemalägga en resa oavsett om det är 15 minuter från nu eller 30 dagar i förväg.

Scheduled Ride-funktionen är perfekt när du inte har råd att få något att gå fel. Om du till exempel har ett flyg bokat och behöver vara på flygplatsen vid en viss tid, är en planerad upphämtning idealisk. Om ditt flyg är mitt i natten kanske du föredrar Uber framför att väcka en vän eller en familjemedlem för att köra dig.

Om det är ett jobbevent som du deltar i, kommer att schemalägga en Uber i förväg hjälpa dig att glömma saker som att hitta plats på parkeringen och fokusera mer på den viktiga presentationen eller mötet som du har framför dig.

Hur schemalagda Uber-turer fungerar

*00_schemaläggning av uber-resa*

Funktionen Schemalagda turer låter dig välja ett 10-minutersfönster när du vill att föraren ska hämta dig. Du kan schemalägga din resa samma dag eller upp till 30 dagar i förväg. Priset på din resa kommer att variera beroende på när du söker efter det. När du schemalägger en resa får du en uppskattning av vad du kan förvänta dig att din framtida resa kommer att kosta och den kommer att låsas in efter att du schemalagt den.

När tidsfönstret som du valde kommer upp kommer Uber att leta efter en närliggande förare å dina vägnar. När en förare hämtar din förfrågan får du push-meddelanden om det i appen, på samma sätt som du skulle göra med en vanlig Uber-resa. Du kan sedan kontrollera förarens betyg för att se hur andra passagerare betygsätter sin upplevelse med dem.

Du bör dock veta att schemaläggning av en Uber i förväg inte garanterar dig en resa. Uber kommer att skicka din förfrågan vid den schemalagda tiden, men det finns fortfarande en liten chans att det inte finns en förare som kan acceptera den. Om det händer att du inte matchas med en bil kommer Uber att meddela dig i slutet av ditt valda tidsfönster.

Varför kan jag inte schemalägga en Uber i förväg?

Du bör kunna schemalägga din Uber i förväg om du följer stegen ovan. Om du inte verkar kunna schemalägga din resa, använd följande tips för att identifiera problemet.

Boka en Uber-resa mer än 30 dagar i förväg

Vad gick fel?

Kontrollera det aktuella datumet och datumet för din framtida resa. Problemet med att schemalägga din Uber-resa i förväg kan vara att du försöker schemalägga en resa mer än 30 dagar före det datum då du behöver resan.

Vad ska du göra?

Uber tillåter inte att du schemalägger en resa om det är mer än 30 dagar från idag. Lösningen är att antingen schemalägga en resa för ett tidigare datum eller vänta ett par dagar tills det önskade datumet blir tillgängligt i appen.

Boka en resa från flygplatsen

Vad gick fel?

Den här är lite udda, men Uber låter dig bara schemalägga resor TILL flygplatsen. Av någon anledning finns det inget alternativ att boka en resa FRÅN flygplatsen.

Vad ska du göra?

Om du lämnar flygplatsen är ditt enda val att begära en resa på begäran direkt från appen.

Funktionen för schemalagda turer är inte tillgänglig i din stad

Vad gick fel?

Funktionen som möjliggör schemaläggning av åkturer är tillgänglig i de flesta större städer där appen fungerar. Du kan kontrollera om din stad finns på listan med den officiella Uber-webbplatsen.

Om du har problem med schemaläggningen av resan kan orsaken vara att funktionen inte är tillgänglig i det upphämtningsområde som du valt. Uber visar dig en informationsikon bredvid alternativet att schemalägga din resa om så är fallet.

Vad ska du göra?

Dubbelkolla hämtnings- och avlämningsadressen. Om en av dem inte stämmer eller om du är flexibel med någon av dem, kan du prova att byta till ett närliggande upphämtningsområde för att se om alternativet att schemalägga en Uber blir tillgängligt. Om båda adresserna är korrekta och du inte kan schemalägga en resa, kan du begära en omedelbar resa vid den tidpunkt du behöver den.

Om det är någon annan som du försöker ordna en Uber åt kan du beställa en flexibel Uber-resa. Det är en typ av Uber som gör att föraren kan begära resan när de är redo.

När du bokar en flexibel resa för någon får de ett sms som låter dem begära en resa vid den tidpunkt de väljer inom nästa dag. Den flexibla turen går ut 11:59 samma dag (i förarens lokala tidszon).

Vart tar Uber dig nästa gång?

Åkdelningsappar som Uber eller Lyft är bra för både dagligt bruk och för speciella tillfällen som när du måste planera en resa och schemalägga din resa i förväg. Oavsett om du vill ha en bekymmersfri utekväll med vänner, eller inte vill komma för sent på din första dag på ett nytt jobb – om du schemalägger en Uber i förväg hjälper dig att fokusera på det som är viktigt och lämna resten till Uber.

Har du använt åkschemaläggning på Uber tidigare? Har du någonsin haft några problem med det? Dela din erfarenhet av Uber i kommentarsfältet nedan.

Relaterade Artiklar

Back to top button