Kan du gissa marknadsandelen för iPhone mot Android i USA? Det är imponerande

apple google logotyp banner #skiva

Framgång rimmar inte alltid med innovation. Efter att ändå ha skapat sin identitet kring sin förmåga att rubba koderna det fanns en tid, vilar Apple idag på sina prestationer för många, och trots sin popularitet. Men vad säger siffrorna för den amerikanska marknaden om iPhone ? Är den vi kallar äppelmärket verkligen på “nedgång”?

Imorgon lyfter Cupertino-företaget officiellt slöjan på sin iPhone 14 efter månader av rykten. Men medan vi väntar på att kunna följa denna mycket efterlängtade Keynote från Apple, låt oss ta en närmare titt på det aktuella läget på smartphonemarknaden i USA och dess utveckling under de senaste åren.

iOS eller Android: vem dominerar smartphonemarknaden i USA?

Enligt uppgifter från Kontrapunktsforskning och vidarebefordras av Ekonomiska tider, iPhone har, för allra första gången på 15 långa år, överstigit 50% marknadsandel i USA. Med andra ord betyder det att iPhones nu står för mer än hälften av de smartphones som används i Uncle Sams land, och därmed går om enheter som använder Android som operativsystem.

Intressant nog är dessa siffror baserade på det totala antalet aktiva användare, inklusive de miljontals människor som skaffade en iPhone för flera år sedan, såväl som de som gick med i Apples ekosystem genom den genomgående begagnade marknaden. Kunskapen om detta aktiv installerad bas “, eftersom det är kvalificerat av företaget Tim Cook, gör det därför möjligt att ta en relativt objektiv titt på Apples nuvarande position i USA.

Medan Android dök upp 2008, ett år efter att Apple gick in på smarttelefonmarknaden, hade Googles operativsystem överträffat konkurrentens installerade användarbas 2010 och hade aldrig fångats sedan, fram till idag. Konfronterat före detta datum med Nokia, Motorola, Windows och BlackBerry (det gör oss inte yngre), hade Cupertino-företaget då för sin del aldrig närmat sig 50% av PDM tidigare.

Vilken framtid för iPhone?

Enligt Jeff Fieldhack, forskningschef vid Kontrapunktsforskning, en trend har dykt upp i flera år med iPhone. Från och med 2018 verkar det som att ett växande antal amerikanska användare som ägde en enhet som kör Android har migrerat till iOS. Fortfarande enligt honom kan denna observation, som för närvarande endast är reserverad för USA, bli verklighet på andra stora marknader i världen i framtiden.

Men Ben Wood, analytiker vid CCS Insikt, noterar att Apples årliga tillväxt på smartphonemarknaden är tänkt att ske gradvis. Med andra ord, man ska självklart inte förvänta sig en plötslig absorption av marknaden under det kommande decenniet, utan snarare att det kaliforniska företaget successivt tar tag i nya aktier.

Hur det än må vara, med nu mer än 1,6 miljarder Apple-enheter i bruk över hela världen, inklusive 1 miljard iPhones, råder det ingen tvekan om att Apples varumärke idag har en naturligt etablerad aura. En aura som låter honom resa genom tiden och utveckla sitt imperium, med eller utan innovation…

Källa: Ekonomiska tider

Relaterade Artiklar

Back to top button