Kan du ändra ditt Twitch-namn? Ja, men var försiktig

Det finns många anledningar till varför du kanske vill ändra ditt Twitch-namn från det du redan använder. Kanske har du tänkt på ett nytt användarnamn som du gillar bättre, eller så passar ditt nuvarande användarnamn inte längre. Twitch gör det enkelt att ändra ditt användarnamn. Du kan dock bara ändra det en gång var 60:e dag.

Du bör också tänka på att det blir svårt för prenumeranter att hitta dina streams om du ändrar ditt användarnamn och du redan har prenumeranter.

Hur du ändrar ditt namn på Twitch (Hur du ändrar ditt Twitch-namn)

För att ändra ditt användarnamn Rycka till , se först till att det har gått minst 60 dagar eller 2 månader sedan du senast ändrade det. Om så är fallet, följ dessa steg på din dator för att ändra ditt användarnamn.

 1. Välj din profilikon på startsidan.

 1. Välj i rullgardinsmenyn inställningar(Inställningar) .

 1. I avsnittet Profil, scrolla ned till “Profilinställningar(Profilinställningar)” och hitta “Användarnamn(Användarnamn) ” . Om han säger det du kan uppdatera ditt användarnamn(Du kan uppdatera ditt användarnamn) under ditt nuvarande användarnamn kommer du att kunna fortsätta. Om inte, då får du förmodligen vänta längre.

 1. Välj pennikonen till höger om ditt nuvarande användarnamn. Ett fönster kommer upp där du kan ange det nya användarnamnet du vill ha. Nedan kan du se hur din nya kommer att se ut. Twitch URL(Twitch URL) efter att du har uppdaterat ditt användarnamn.

 1. När du har angett ett nytt namn, välj Uppdatera(Uppdatering) . Ditt användarnamn kommer att ändras, liksom ditt Twitch URL(Twitch URL) .

Rycka till kommer att informera dig i uppdateringsfönstret att ditt gamla användarnamn kommer att skickas tillbaka till poolen av tillgängliga användarnamn efter 6 månader. Det betyder att om du bestämmer dig för att du så småningom vill återta ditt gamla användarnamn, kan du fortfarande göra det, eftersom ditt användarnamn inte omedelbart visas som tillgängligt för andra.

Så här ändrar du ditt Twitch-visningsnamn (Hur du ändrar ditt Twitch-visningsnamn)

Även om ditt användarnamn Rycka till faktiskt förändras URL -din kontoadress Rycka till och streams kan du alltid ändra ditt visningsnamn till vad du vill utan att det påverkar det. Så om du vill ändra namnet men inte vill göra en fullständig förändring URL -adresser är ett bra sätt.

Visas(Visnings) namn kan vara vad som helst och du kan alltid ändra dem. Så här gör du istället för att ändra användarnamnet.

 1. På startsidan Twitch klicka på din profilikon.(Rycka till)
 1. Välj i rullgardinsmenyn inställningar(Inställningar) .
 1. Under Inställningar profil(Profilinställningar)” under ditt användarnamn kommer du att se “Visningsnamn”(Visningsnamn) . Textfältet måste vara öppet för inmatning och redigering.

 1. Efter att ha gjort ändringar i visningsnamnet visas ” Spara ändringar(Spara ändringar) » längst ned i profilinställningsfönstret blir lila. Välj detta för att behålla visningsnamnet.

Kommer du att ändra ditt användarnamn eller visningsnamn Rycka till beror på hur drastisk du vill att din kanal ska vara Rycka till har genomgått. Om du väljer att ändra ditt användarnamn måste du meddela prenumeranter om ändringen så att de kan komma åt rätt URL -adress. Att ändra visningsnamnet åtgärdar det här problemet.

Så här ändrar du ditt Twitch-användarnamn på mobilen(Hur du ändrar ditt Twitch-användarnamn på mobilen)

Om du försöker använda applikationen Rycka till att ändra ditt användarnamn är det faktiskt omöjligt att göra det. Men om du behöver använda din mobiltelefon kan du fortfarande använda din webbläsare för att ändra ditt användarnamn Rycka till . Följ bara dessa steg.

 1. Gå till webbplatsen i den webbläsare du väljer Rycka till .
 1. Om du använder Krom eller Firefox som webbläsare kan du klicka på de tre prickarna i hörnet bredvid URL -adress för att välja att visa webbplatsen på skrivbordet.
 1. Om du använder safari , kan du fortfarande komma åt skrivbordswebbplatsen. Vanlig mobilsajt Rycka till kommer inte att låta dig ändra ditt användarnamn, så du måste komma åt skrivbordswebbplatsen. PÅ safari klicka på de tre prickarna i högra hörnet mittemot logotypen Rycka till. Klick ” Integritetspolicy”(Sekretesspolicy) , scrolla ner och klicka på ” O(Om) programmet”. Tryck på de tre vita staplarna i det övre högra hörnet och tryck twitch.tv . Du bör då omdirigeras till skrivbordswebbplatsen och kan följa stegen nedan.
 1. På startsidan Rycka till tryck på din profilikon och välj ” inställningar(Inställningar) ” .
 1. I kapitlet ” Profilinställningar(Profilinställningar) » välj pennikonen bredvid ditt nuvarande användarnamn.
 1. I nästa fönster kan du ange det nya användarnamnet du vill ha. När du är klar, välj “Uppdatera(Uppdatera)”, och ditt användarnamn och Twitch URL(Twitch URL) kommer att ändras omedelbart.

Byter till ett nytt användarnamn(Övergång till ett nytt användarnamn)

När du ändrar ditt användarnamn kommer din Twitch URL(Twitch URL) kommer också att ändras. Det betyder att den gamla URL -adressen du använde kommer inte längre att länka till ditt konto Rycka till. Detta kan orsaka problem om du hänvisar till dina trådar Rycka med (Twitch)andra webbplatser eller ha din egen URL -adress någon annanstans.

För att ändra till ett nytt namn på Rycka till varit smidig, se till att du uppdaterar din gamla Twitch URL(Twitch URL) var du än lägger upp det. Detta kommer att förhindra förvirring för dina prenumeranter. Det kan också vara en bra idé att varna dina följare i förväg om ditt nya namnbyte, om möjligt.

Nytt användarnamn Rycka till kan vara spännande och öppna möjligheter för omprofilering om det görs rätt. Bara(Bara) se till att du håller dina prenumeranter uppdaterade så kommer du att fortsätta se dina streams blomstra under det nya namnet.

Det finns många anledningar till att du kanske vill ändra ditt Twitch-namn från det du redan använder. Kanske har du tänkt på ett nytt namn som du skulle vilja ha mer, eller så känns det inte som att ditt nuvarande användarnamn passar längre. Twitch gör det enkelt att ändra ditt användarnamn. Du kan dock bara ändra det en gång var 60:e dag.

Du bör också komma ihåg att följare kommer att ha svårt att hitta dina strömmar om du ändrar ditt användarnamn och du redan har etablerat en efterföljare.

Hur du ändrar ditt Twitch-namn

För att ändra ditt Twitch-användarnamn, se först till att det har gått minst 60 dagar, eller 2 månader, sedan du senast ändrade det. Om så är fallet, följ dessa steg på en dator för att ändra ditt användarnamn.

 1. Välj din profilikon på startsidan.

 1. Välj i rullgardinsmenyn inställningar.

 1. Under profil, scrolla ner till profilinställningar och hitta Användarnamn. Om det står Du kan uppdatera ditt användarnamn under ditt nuvarande användarnamn kommer du att kunna fortsätta. Om inte måste du förmodligen vänta längre.

 1. Välj pennikonen till höger om ditt nuvarande användarnamn. Ett fönster kommer att dyka upp där du kan skriva in det nya användarnamnet du vill ha. Längst ner ser du hur din nya Twitch-URL kommer att visas som efter att du har uppdaterat ditt användarnamn.

 1. När du har angett det nya namnet väljer du uppdatering. Ditt användarnamn kommer då att ändras liksom din Twitch-URL.

Twitch kommer att berätta för dig i uppdateringsfönstret att ditt gamla användarnamn kommer att skickas tillbaka till poolen av tillgängliga användarnamn efter 6 månader. Detta innebär att om du bestämmer dig för att du vill ha tillbaka ditt gamla användarnamn så småningom, kommer du fortfarande att kunna göra det, eftersom ditt användarnamn inte kommer att visas som tillgängligt för andra direkt.

Hur du ändrar ditt Twitch-visningsnamn

Medan ditt Twitch-användarnamn faktiskt ändrar webbadressen till ditt Twitch-konto och strömmar, kan du alltid ändra ditt visningsnamn till vad du vill utan att påverka detta. På detta sätt, om du vill byta namn men inte vill förbinda dig till en fullständig URL-ändring, är det här en bra väg att ta.

Visningsnamn kan vara vad du vill, och du kan alltid ändra det. Så här gör du detta istället för att byta användarnamn.

 1. Från huvudsidan för Twitch, klicka på din profilikon.
 1. Välj i rullgardinsmenyn inställningar.
 1. Undertill profilinställningarunder ditt användarnamn, kommer du att se visningsnamn. Textrutan ska vara öppen så att du kan skriva och redigera.

 1. När du har gjort ändringar i ditt visningsnamn visas Spara ändringar knappen längst ned i profilinställningsrutan lyser lila. Välj detta för att spara ditt visningsnamn.

Om du ändrar ditt Twitch-användarnamn eller visningsnamn beror på hur drastisk förändring du vill att din Twitch-kanal ska genomgå. Om du bestämmer dig för att ändra ditt användarnamn måste du meddela följare om denna ändring så att de kan komma åt rätt URL. Att ändra ditt visningsnamn tar bort detta krångel.

Så här ändrar du ditt Twitch-användarnamn på mobilen

Om du försöker använda Twitch-appen för att ändra ditt användarnamn är detta faktiskt inte möjligt att göra. Men om du behöver använda din mobiltelefon kan du fortfarande använda en webbläsare för att ändra ditt Twitch-användarnamn. Följ bara dessa steg nedan.

 1. Gå till Twitch-webbplatsen i din valda webbläsare.
 1. Om du använder Chrome eller Firefox som webbläsare kan du trycka på de tre prickarna i hörnet bredvid webbadressen för att välja att visa skrivbordswebbplatsen.
 1. Om du använder Safari kan du faktiskt fortfarande komma åt skrivbordswebbplatsen. Den vanliga Twitch-mobilwebbplatsen tillåter dig inte att ändra ditt användarnamn, vilket är anledningen till att du behöver komma åt skrivbordswebbplatsen. På Safari, tryck på de tre prickarna i det högra hörnet mittemot Twitch-logotypen. Knacka på integritetspolicyoch scrolla hela vägen ner och tryck på Handla om. I det övre högra hörnet, tryck på de tre vita staplarna och tryck på twitch.tv. Du bör sedan föras till skrivbordswebbplatsen och kan följa nästa steg.
 1. På Twitch-hemsidan trycker du på din profilikon och väljer i rullgardinsmenyn inställningar.
 1. Under profilinställningarvälj pennikonen bredvid ditt nuvarande användarnamn.
 1. I nästa fönster kan du ange det nya användarnamnet du vill ha. När du är klar väljer du uppdatering och ditt användarnamn och Twitch URL kommer att ändras omedelbart.

Övergång till ett nytt användarnamn

När du ändrar ditt användarnamn kommer din Twitch-URL också att ändras. Det betyder att den gamla webbadressen du använde inte längre kommer att leda till ditt Twitch-konto. Detta kan orsaka problem om du länkar till dina Twitch-strömmar från andra webbplatser eller har din webbadress någon annanstans.

För att få en smidig övergång till ett nytt namn på Twitch, vill du vara säker på att du uppdaterar din gamla Twitch-URL var du än har den publicerad. Detta kommer att förhindra förvirring för dina följare. Det kan också vara en bra idé att varna dina följare i förväg om ditt nya namnbyte, om möjligt.

Att ha ett nytt Twitch-användarnamn kan vara spännande och ge möjligheter till omprofilering om det görs på rätt sätt. Se bara till att hålla dina följare uppdaterade, så kommer du att fortsätta se dina streams frodas under ett nytt namn.

Relaterade Artiklar

Back to top button