Kan Bitcoins fall frigöra grafikkortsaktier?

stock-fall-fall.jpg © Pixabay

Förra veckan hade en avgörande effekt på förloppet bitcoin som farligt närmar sig stödet på €30 000. Som ett resultat är det troligt att priset på grafikkort falla och bli mer överkomliga för de många spelare som upplevde oöverkomliga priser 2021.

Viktiga instrument för brytning av kryptovaluta, GPU:er har nått stratosfäriska priser som fallet för bitcoin och eter kan reglera. Marknaden för andrahandskort bör också uppleva en boom under de kommande månaderna.

Efter bitcoins brutala fall, spekulationens timme

Tillkännagivandet av den ryska centralbanken satte eld på krutet i slutet av förra veckan. Med sin avsikt att förbjuda aktiviteter relaterade till brytning av kryptovalutor och investeringar orsakade det ett ryck jämförbart med förbudet av Kina sommaren 2021. Om kryptoinvesterare inte firar är det dessa spelare som kanske kan glädjas åt nyheterna.

Eftersom tiderna har varit tuffa för alla som vill köpa ett grafikkort av typen RTX 30 under de senaste två åren. Hälsokrisen har lett till brist på marker och scalpers (grossistköpare) har monopoliserat de flesta korten, oftast avsedda för gruvdrift.

Situationen idag skiljer sig något från den i somras, då Kina tillkännagav ett direkt förbud mot kryptovalutor på sitt territorium. Den övergripande grafikkortsmarknaden förväntas se en förbättring under andra halvan av 2022, men det är möjligt att detta kommer att ske tidigare tack vare fallet i BTC.

Mot ökad tillgänglighet av andrahandskort

Visserligen är grafikkortsköpare helt vana vid den ständiga prisuppgången och prisfallet, men det kan vara så att vissa av dem vänder sig till begagnat, och marknaden kommer definitivt att vara mycket livlig under de kommande dagarna. . De flesta köpare kommer fortfarande att kunna dra fördel av en tvåårig garanti som erbjuds av tillverkarna.

Den nya generationen grafikkort famlar sig fram, med tillkännagivanden av kort som är specialiserade på kryptomining, med vetskapen om att algoritmerna som krävs för att bryta bitcoin och ethereum kommer att bli mer komplexa. Intel kommer till exempel att avslöja sin Bonanza Mine-modell för allmänheten, och Bitmains Antminer S19 XP, ett kraftmonster som uppskattas till mer än 12 000 dollar, bör släppas i juli 2022. Vi förväntar oss därför det bästa för spelare som borde se sina favoritmodeller (RTX 30-serien) visas till ett mer överkomligt pris under månaderna som följer.

Källa: TechPowerUp

Relaterade Artiklar

Back to top button