Kalmuri är ett lättanvänt verktyg för skärminspelning och skärminspelning

Skärmdumpar, även kallade skärmdumpar eller ögonblicksbilder, är väldigt användbara för att förklara något. Det finns många skärmdumpsverktyg tillgängliga på internet, men idag ska vi lära oss om verktyget fånga(Fånga) skärmen Kalmuri , som inte bara låter dig ta skärmdumpar med ett enda tryck, utan också har en skärminspelningsfunktion. Även om vi enkelt kan ta en skärmdump med hjälp av PrtSc-knappen på våra datorer/bärbara datorer, ger användning av sådana tredjepartsverktyg säkert ytterligare funktionalitet.

Kalmuri skärmfångstverktyg

Kalmuri är en mycket enkel gratis programvara som hjälper dig att ta skärmdumpar och spela in dem. Verktyget kommer som en liten bärbar fil och gränssnittet är också ganska användarvänligt.

Ladda bara ner zip-filen, extrahera den och den är redo att användas. Allt den har är ett litet fönster och du kan bara lägga det i systemfältet om du behöver använda det ofta. Välj önskat alternativ och tryck på snabbtangenten, din skärmdump sparas automatiskt i rätt mapp.

PrtSc-knapp(PrtSc) på tangentbordet är standard snabbtangent för Kalmuri , men du kan ändra det efter eget tycke. Genom att använda Kalmuri du kan fånga hela skärmen, ett specifikt område, det aktiva fönstret, fönsterkontroller och webbläsaren.

Du kan:

 • Helskärmsinspelning(Fånga hela skärmen) – tar en skärmdump av hela den öppna skärmen.
 • Fånga region – du kan ta en skärmdump av vilken specifik region som helst från skärmen. Verktyget skapar ett standardfönster på 480×360 när du väljer “fångstområde” och sedan kan du ändra storlek enligt dina krav.
 • Fångar det aktiva fönstret(Fånga aktivt fönster) – Verktyget fångar fönstret framför alla andra öppna fönster om du väljer det här alternativet.
 • Fånga en Windows-kontroll(Fånga Windows-kontroll) – En prickad ruta visar det markerade området att fånga om du väljer det här alternativet.
 • Fånga webbläsare – öppnar en ny flik i Internet Explorer .
 • Det finns också ett val färger(Färgväljare) .

Välj bara alternativet och tryck på snabbtangenten så sparas skärmdumpen i din mapp Kalmuri . Instrumentet avger ett slutarljud när du tar bilder. Den sparar ögonblicksbilder i vanliga format som t.ex PNG , JPG , gif bildformat BMP dessutom kan du också kopiera dem till urklipp, ladda upp direkt till Imgbox eller skicka till en ansluten skrivare.

Skärminspelning med Kalmuri

Välj MP4 som ett alternativ och tryck på snabbtangenten för att starta skärminspelning. Fil MP4 kommer också att sparas i samma mapp.

Inledningsvis fungerade inte skärminspelning för mig och jag fick felet “FFMPeg.exe fel hittades inte”. fmpeg är ett multimediaprojekt med öppen källkod designat för att bearbeta ljud, video och andra multimediaströmmar. Så jag laddade ner och installerade FFMPeg (laddade ner och installerade FFMPeg) från deras officiella hemsida och sedan kunde jag spela in min skärm med Kalmuri .

För att anpassa inställningar Kalmuri , håll bara muspekaren över huvudfönstret och högerklicka. Härifrån kan du ändra mappen där du vill spara dina skärmdumpar, ändra varm(PrtSc)-tangent c PrtSc(Snabbknapp) till valfri annan tangent, ändra språk, filnamn, etc.

Kalmuri skärmfångstverktyg

inspelarens inställningar (Inspelningsinställning, ) du kan ställa in om du vill spela in din skärm (spela in din skärm) med eller utan ljud, och du kan även ställa in ytterligare ljudinställningar. (Ljudinställningar.) Om du vill att markören ska visas i skärmdumpar, markera ” Muspekare(Muspekare)” i rullgardinsmenyn.

Du kan ladda ner det här verktyget här. (ladda ner det här verktyget här.) Jag är säker på att du kommer att njuta av att använda denna enkla och lätta skärmdumpning och inspelningsprogramvara.

Skärmbilder som också kallas skärmdumpar eller ögonblicksbilder är mycket användbara för att förklara något. Det finns många skärmfångande verktyg tillgängliga över webben men idag kommer vi att lära oss om Kalmuri Screen Capture-verktyg som inte bara låter dig ta skärmbilderna med ett enda tryck utan också har en funktion för skärminspelning. Även om vi enkelt kan ta en skärmdump med PrtSc-knappen på våra datorer/bärbara datorer, ger användning av sådana tredjepartsverktyg verkligen några extra funktioner.

Kalmuri skärmfångstverktyg

Kalmuri är ett mycket enkelt gratisprogram som hjälper dig med skärminspelning och skärminspelning. Verktyget kommer i en liten bärbar fil och gränssnittet är också ganska användarvänligt.

Ladda bara ner zip-filen, filen, extrahera och den är redo att användas. Allt den har är ett litet fönster och du kan bara lägga det i systemfältet om du ofta behöver använda det. Välj önskat alternativ och tryck på snabbtangenten, din skärmdump sparas automatiskt i önskad mapp.

Kalmuri skärmfångstverktyg

PrtSc-knappen på ditt tangentbord är standard snabbtangenten för Kalmuri men du kan ändra enligt dina egna önskemål. Med Kalmuri kan du fånga hela skärmen, en specifik region, det för närvarande aktiva fönstret, Windows-kontroll och webbläsare.

Du kan:

 • Fånga hela skärmen– tar skärmdumpen av hela skärmen öppen
 • Fånga region– du kan ta en skärmdump av vilken specifik region som helst från skärmen. Verktyget gör ett standardfönster på 480×360 när du väljer “fånga region” och du kan sedan ändra storlek enligt dina krav.
 • Fånga aktivt fönster– Verktyget fångar fönstret framför alla andra öppna fönster om du väljer det här alternativet.
 • Fånga Windows-kontroll– En prickad ruta visar det markerade området att fånga om du väljer det här alternativet.
 • Fånga webbläsare– Detta öppnar en ny flik i Internet Explorer.
 • Det finns också en möjlighet till färgväljare.

Välj bara alternativet och tryck på snabbtangenten så sparas skärmdumpen i din Kalmuri-mapp. Verktyget avger ett slutarljud när du tar ögonblicksbilderna. Den sparar ögonblicksbilderna i vanliga format som PNG, JPG, GIF, BMP-bildformat, dessutom kan du också kopiera den till urklipp, ladda upp den direkt på Imgbox eller skicka den till den anslutna skrivaren.

Spela in skärmen med Kalmuri

Välj MP4 som ditt alternativ och tryck på snabbtangenten för att börja spela in din skärm. MP4-filen kommer också att sparas i samma mapp.

Inledningsvis fungerade inte skärminspelningen för mig och jag fick felet “Fel FFMPeg.exe hittades inte”. FFmpeg är ett multimediaprojekt med öppen källkod gjort för att hantera ljud, video och andra multimediaströmmar. Så jag laddade ner och installerade FFMPeg från deras officiella hemsida och sedan kunde jag spela in min skärm med Kalmuri.

För att justera inställningarna för Kalmuri, ta bara markören på huvudfönstret och högerklicka. Härifrån kan du ändra den mapp du vill spara dina skärmdumpar i, ändra snabbtangenten från PrtSc till någon annan tangent, ändra språk, filnamn, etc.

Kalmuri skärmfångstverktyg

Från inspelare inställning, du kan justera om du vill spela in din skärm med eller utan ljud och kan även justera ytterligare ljudinställningar. Om du vill visa markören i dina skärmbilder, markera Muspekare alternativ från rullgardinsmenyn.

Du kan ladda ner det här verktyget här. Jag är säker på att du kommer att njuta av att använda denna enkla lättanvända skärmfångst- och inspelningsprogramvara.

Relaterade Artiklar

Back to top button