Kakao: dess flavonoler förbättrar minnestester hos äldre

Kakao är en växt som kommer i form av ett vintergrönt träd, i genomsnitt 5-10 meter högt. Inuti frukterna av denna växt, det vill säga i kakaobönorna, finns det ämnen som kallas flavonoler som verkar ha förvånansvärt positiva effekter på äldre människor eftersom de förbättrar deras minnesprestanda.

Detta visar en studie publicerad på sidorna i den auktoritativa tidskriften Vetenskapliga rapporter av ett team av forskare från Columbia University och av New York University. För att nå denna slutsats genomförde forskarna sin studie på 211 ämnen som inte uppvisade särskilda patologier och som var i åldern mellan i 50 och av 75 år gammal. I synnerhet måste de deltagande ämnena fylla i en testa för att verifiera nivå av kognition och minne och detta hände innan experimentets början och i slutet. Forskare delade in deltagarna i 4 grupper: placebogruppen, lågintagsgruppen av kakaoflavonoler, de med mellanintag och de med högt intag.

Av de analyser som gjorts fann forskarna att de som hade anställt kakaoflavonoler visade bättre resultat i promemorietexterna med avseende på dem som inte hade anställt dem. Detta är ett riktigt viktigt resultat som visar hur dieti allmänhet, och kakaoflavonoler, och inte bara, i synnerhet, kan associeras med minnesfunktionen hos den åldrande hippocampus utan också med normal kognitiv försämring.

Det viktiga att påpeka är att forskarna använde för sin studie kakaoflavonoltillskott i kapselform. Detta beror på att det mesta av chokladen på marknaden, från snacks och olika choklad, Inte representerar en pålitlig källa till flavonolföreningar.

Relaterade Artiklar

Back to top button