Justera, fördröj, snabba upp undertexthastighet i VLC Media Player

VLC är förmodligen den mest populära, gratis, öppen källkod, plattformsoberoende mediaspelare. Många(Många) av oss använder undertexter när vi tittar på filmer på en Windows-dator när de är tillgängliga på ett annat språk. Utöver detta använder många människor undertexter för att presentera sig för ett okänt språk.

Ibland kan användare stöta på problem som förseningar. Det betyder att du inte kan hitta de exakta undertexterna vid exakt tidpunkt. Det kan vara försenat eller dyka upp tidigare. Detta händer när mediaspelaren inte kan synkronisera undertexterna korrekt. Även detta problem uppstår när undertexterna är dåligt skrivna. Kan konvertera filen .srt (standard filnamnstillägg) till .txt. Om någon gör fel ändringar i den här filen kan du ha problem med undertexterna.

Om du har liknande problem kan du kolla in den här guiden. Här kan du justera undertexthastigheten in VLC och få en lösning för att fixa undertextsynkronisering.

Justera(Justera) undertexthastighet in VLC Media Player

Det finns två olika sätt att justera undertexthastigheten i VLC Media Player. Den första kommer att göras med ett kortkommando och den andra kommer att göras manuellt. Om du använder ett kortkommando kan du fördröja eller snabba upp undertexter med 50 ms. Detta är fixat och kan inte ändras. Men om du använder den manuella metoden kan du göra detsamma i 1 ms.

Använda tangentbordet(Använder tangentbordet)

Om du tror att du behöver snabba upp undertexter, klicka bara G. Detta kommer att påskynda den med 50 ms.

Om du tror att du behöver fördröja undertexter, klicka bara på knappen H. Detta kommer att fördröja undertexthastigheten med 50ms. Du kan fortsätta klicka på den så många gånger du vill.

manuell metod(Manuell metod)

Som nämnts tidigare kommer du att få fler alternativ med denna teknik. För att justera undertexthastigheten VLC öppna bara en specifik video, klicka på ” Verktyg > Spårsynkronisering .

Nu kan du anpassa det med alternativet ” Synkronisering av undertextspår(Synkronisering av undertextspår)”. Om du klickar på nedknappen kommer det att gå snabbare. Det motsatta (upp-knappen) låter dig fördröja undertexthastigheten. Det är också möjligt att ändra undertextens varaktighetstid. upp/ner-knapparna fungerar på samma sätt.

Notera.(Obs!) Om du stänger mediaspelaren måste du installera den igen.

Hoppas denna lilla handledning hjälper dig mycket.

Visste du förresten att VLC kan spela in skrivbordsskärmar?(Visste du förresten att VLC kan spela in skrivbordsskärm?)

VLC är förmodligen den mest populära, gratis, öppen källkod och plattformsoberoende mediaspelare som finns. Många av oss använder undertexter när vi tittar på filmer på vår Windows-dator när den är tillgänglig på ett annat språk. Utöver detta använder många människor undertexter för att bli bekanta med ett okänt språk.

Ibland kan användare möta problem som förseningar. Det betyder att du inte kan hitta den exakta undertexten vid den exakta tidpunkten. Det kan vara försenat eller dyka upp tidigare. Det händer när mediaspelaren inte lyckas synkronisera undertexten korrekt. Det här problemet uppstår också när undertexten är skriven på ett dåligt sätt. Det är möjligt att konvertera .srt (standard filtillägg av undertext) till .txt. Om någon gör en felaktig ändring med den här filen kan du få problem med undertexten.

Om du har liknande problem kan du kolla in den här guiden. Här kan du justera undertexthastigheten i VLC och få en lösning för att korrigera undertextsynkroniseringen.

Justera undertexthastigheten i VLC Media Player

Det finns två olika sätt att justera undertexthastigheten för VLC Media Player. Den första kommer att göras med ett kortkommando och den andra kommer att göras manuellt. Om du använder ett kortkommando kan du antingen fördröja eller snabba upp undertexten med 50 ms. Detta är fixat och går inte att ändra. Men om du använder den manuella metoden kan du göra detsamma med 1 ms.

Tangentbord

Om du tror att du behöver snabba på undertexten trycker du bara på G. Det kommer att påskynda det med 50ms.

Om du tror att du behöver fördröja undertexten trycker du bara på H knapp. Det kommer att fördröja undertexthastigheten med 50ms. Du kan fortsätta att trycka på den så många gånger du vill.

manuell metod

Som nämnts tidigare kommer du att få fler alternativ med denna teknik. För att justera undertexthastigheten för VLC, öppna bara den specifika videon, klicka på Verktyg > Spårsynkronisering.

Justera undertexthastigheten för VLC Media Player

Nu kan du justera det med alternativet som säger “Synkronisering av undertextspår“. Om du klickar på ned-knappen kommer det att påskyndas. Det motsatta (upp-knappen) låter dig fördröja undertexthastigheten. Detta är också möjligt att ändra undertextens varaktighet också. upp/ner-knapparna fungerar på samma sätt.

Notera: Om du stänger mediaspelaren måste du ställa in den igen.

Hoppas denna lilla handledning kommer att hjälpa dig mycket.