Jumpshare Review (2022): Fildelning för företag

Jumpshare

Jumpshare är en tjänst för skicka stora filer släpptes i september 2012. Sedan starten har dess speciella karaktär varit dess förmåga att göra en “webpreview” av delade dokument och dess stöd för mer än 150 filformat.

På nästan tio år har Jumpshare kommit långt: kundkonton har blivit obligatoriska, molnlagring har lagts till samt en desktopapplikation. Sammantaget har fokus legat på proffs mer än privatpersoner – men företaget är stolt över att vara en fildelningstjänst först och främst.

Sammanfattning

Jumpshare: pro-orienterade funktioner

En tjänst för att skicka stora filer gratis

Att använda Jumpshare innebär att man måste skapa ett kundkonto. Under registreringen kommer du att bli ombedd att ladda ner skrivbordsapplikationen, men detta är valfritt och om du avslår det kommer du att omdirigeras till webbinstrumentpanelen. Det är på den här som du kommer att ha tillgång till dina uppladdningar – det är det enda som kommer att intressera dig i gratisversionen, eftersom resten är otillgängligt. Lagringen är begränsad till 2 GB, och storleken på filer som kan läggas till är begränsad till 250 MB. Tjänsten motiverar denna begränsning med att varje fil skickas till deras konverteringsservrar, som tar hand om att transformera innehållet i fil till HTML5 för att kunna visa den i visningsprogrammet, vilket kräver mycket resurser.

Jumpshare Dashboard © Jumpshare

Jumpshare ger möjlighet att ladda upp filer eller mappar, som sedan kan lagras i mappar skapade direkt på sajten. Delning sker med hjälp av en direktlänk eller genom att skicka ett e-postmeddelande till dina mottagare, och du kan dela enskilda filer såväl som en hel mapp. Varning: genom att testa sändningen via e-post hamnade den i vår skräppostmapp. En punkt att göra klart för dina kontakter, därför. Genom att klicka på länken får de tillgång till en översikt över försändelsen och möjligheten att ladda ner den. Observera att du har valet för förhandsvisningen mellan ett mörkt eller ljust tema, och att ditt val kommer att påverka vad som kommer att presenteras för dina mottagare.

När det gäller uppladdningshastighet, med en bra fiber, görs dessa till runt 12 MB/s. Nedladdningen går dock mycket snabbt, runt 80 MB/s. Observera att det är troligt att hastigheten n inte hann klättra då så hög som den kunde, testfilen är 250MB på grund av strypning. När försändelsen har lagts till på plattformen är det möjligt att byta namn på och ta bort den. Var dock försiktig, i händelse av radering är det inte möjligt att återställa det om du inte har ett betalkonto.

Ett betalalternativ för att skicka tunga dokument på ett obegränsat sätt

Jumpshare är en av de tjänster som verkligen lyser när det kommer till funktioner när det kommer till deras betalversion. Förutom att ge mer lagringsutrymme och öka (eller till och med eliminera) gränsen för sändningsstorleken beroende på planen, låser ett betalkonto upp mycket användbara alternativ för fildelning.

I gratisversionen är delade filer tillgängliga tills de raderas manuellt av användaren eller upp till 12 månader om kontot är inaktivt. Betalalternativ ger dig mycket mer kontroll genom att du kan skapa tillfälliga länkar, inaktivera nedladdning och till och med schemalägga delning för att “självförstöra”. Utöver det är det möjligt att säkra försändelser med ett lösenord. Tjänsten låter dig också programmera en sändning via e-post av din delningslänk.

Jumpshare-alternativfil © Jumpshare

Företag kommer att uppskatta att kunna anpassa webbadressen genom att lägga till sin egen domän och visa upp sitt varumärke på filnedladdningssidan. En annan användbar funktion är inkorgen, som låter dig skapa en länk så att icke-användare av tjänsten kan skicka dig stora filer, som kommer att sparas i ditt utrymme. För att skapa en inkorg, gå bara till motsvarande meny, definiera ett namn för den som kommer att återspeglas i URL:en och välj var de mottagna filerna ska sparas.

Jumpshare: säkerhet och integritet

Förutom möjligheten att definiera ett lösenord för dina sändningar i betalversionen, kommer dessa att skyddas vid överföring och vila tack vare AES-256-krypteringsalgoritmen som används av Jumpshare. Kommunikation kommer alltid att ske med hjälp av HTTPS-protokollet och delnings-URL:er skapas med 20 slumpmässigt genererade tecken. Det är möjligt att justera i alternativen om du vill att webbadresserna alltid ska vara korta (praktiskt för delning på sociala nätverk) eller långa (för mer säkerhet). Om de inte delas offentligt kommer de inte att indexeras av sökmotorernas sökrobotar. Tvåfaktorsautentisering är endast tillgänglig för betalkonton.

Korrekt men grundläggande säkerhet, därför: det är upp till dig att se hur mycket förtroende du har för överföringslösenordet och tjänsteinfrastrukturen för dina mest konfidentiella filer. Observera att företaget har satt upp ett bug-bounty-system, vilket ofta är ett gott tecken.

Informationen som samlas in av tjänsten är vanlig: efternamn, förnamn, e-postadress, IP-adress, webbläsarinformation… Företaget är baserat i Kalifornien och deras infrastruktur använder Amazon Web Services. Dina uppgifter kommer därför nödvändigtvis att skickas till USA och kan komma att delas med deras olika partners. Jumpshare använder inte kryptering på klientsidan, så de kan komma åt dina data om det behövs.

Jumpshare: priser, abonnemang och andra tjänster

Jumpshare är en riktigt användbar tjänst från det ögonblick du tittar på dess betalerbjudanden, som är mycket mer intressanta än gratiserbjudandet. Det finns två abonnemang:

  • “Plus”-erbjudandet, på $9,99/månad, ger tillgång till 1 TB lagringsutrymme, möjlighet att ladda upp filer upp till 20 GB, avancerade alternativ för fildelning, återställning av filer som raderats i upp till 30 dagar, tillgång till skanningar på resurser , snabbare bearbetning av filer, inga annonser i filvisaren och ytterligare möjligheter på skrivbordsapplikationen.
  • “Business”-erbjudandet, för $15/månad per användare, ger 2 TB lagringsutrymme, ingen filstorleksbegränsning, ett bibliotek som delas mellan medarbetare, hantering av användarroller och behörigheter, skyddad delning mellan teammedlemmar, återställning av raderade filer för upp till ett år, individuella och teaminkorgar, dedikerade infrastrukturer, prioriterad support och 99,99 % garanterad drifttid.
Jumpshare-prenumerationer © Jumpshare

Förutom molnlagring erbjuder Jumpshare inga andra tilläggstjänster.

Jumpshare: appar och tillägg

Den enda mobilappen för tillfället finns på iOS, med en Android-version planerad men inget känt releasedatum. Applikationen skiljer sig inte från vad som erbjuds på hemsidan. Om du har ett “Plus”-konto kommer du att kunna ansluta det och njuta av dina förmåner.

Jumpshare-appar © Jumpshare

Desktopapparna, tillgängliga för Windows och macOS, är lite mer intressanta. Förutom den klassiska filöverföringen gör de det enkelt att ta skärmdumpar, videor, ljud och anteckningar. Dessa multimediafiler kan antingen sparas eller delas. För dina filer och mappar som redan finns på din enhet, två möjligheter att dela: antingen dra och släppa dem i programmet, eller, i Windows, högerklicka på dem och välj alternativet Jumpshare i snabbmenyn. Du kan också lägga till kommentarer till dem. För dina egna nedladdningar är det möjligt att använda funktionen “Bokmärke”. Detta används normalt för att spara länkar av intresse, men låter dig också automatiskt ladda ner filer som delas av en länk.

Dessa skrivbordsapplikationer lägger huvudsakligen till arbets- och samarbetsverktyg, så de rekommenderas snarare för professionell användning.

Jumpshare6

Jumpshare är särskilt intressant för dem som är redo att stoppa händerna i fickan. Gratisversionen är väldigt begränsad och fungerar egentligen bara som en testversion. Men genom att betala blir funktionerna väldigt intressanta för att hantera aktier. Vi beklagar att tjänsten försöker tvinga oss att ladda ner skrivbordsapplikationen vid registrering, när den mycket tydligt riktar sig till en professionell publik.

Mest

  • Kryptering under överföring och vila
  • Intressanta betalfunktioner
  • Webbförhandsgranskning av filer

De mindre

  • Begränsad leveransstorlek
  • Värdelös gratisversion
  • Ingen end-to-end-kryptering
  • Inget lösenord för fri frakt

säkerhet8

Fart7

Sändningskapacitet4

Prenumerationer6

Se erbjudandet

Se erbjudandet

Relaterade Artiklar

Back to top button