Juice-kapningsattacker: offentliga laddstationer utsätter din data för risker

Offentliga laddstationer för mobiler eller andra enheter med USB har blivit populära. Vi blir alltmer beroende av vårt mobil med batteri och även om vi för det mesta har våra laddare med oss ​​hela tiden, händer det ofta att vi inte har en plats att ansluta dem. Idag på kaféer, flygplatser eller allmänna platser i allmänhet tillhandahåller vi USB-laddningsportar för vår smartphone eller surfplatta, för att inte koppla från när som helst.

Syftet med attackerna Juice Jacking är en offentlig laddstation, eller någon kabel som är ansluten till en enhet för att infektera den. Det är helt transparent och användaren inser i princip inte att han har blivit offer för nämnda attack. Det faktum att all enkelhet att hålla kontakten medför många risker blir allt vanligare. Dessutom är miljontals människor sårbara för attacker som juice-jacking, vilket innebär att få tillgång till valfri USB-väggladdare eller nätadapter för att leverera skadlig programvara. Specifikt endast för iOS-enheter 80 sekunder .

Offren kan uppfatta att ingenting hände. Men om användaren går in på Facebook från den infekterade enheten och automatiskt, exekveras ett virus av trojansk typ. Attacken är ganska billig att utföra.

Hur du skyddar dig från juice-jacking-attacker

Huvudsaken är att undvika att använda offentliga laddstationer, även om de är en räddning för oss vid många tillfällen. Nu, om vi har våra egna laddare och/eller adaptrar, låt oss se till att ansluta dem på ett säkert ställe och mindre utsatta för andras ögon.

Ett annat knep är att undvika att använda andras datorer för att ladda batteriet i våra mobiler, externa batterier som inte är våra osv. Även om de visar sig vara pålitliga människor är det alltid bättre att vara på den säkra sidan och välja, som vi sa, för våra egna laddare eller adaptrar.

Något värre: Videokapning

Detta liknar attacken vi nämnde tidigare, förutom att en USB-laddare har kapaciteten spara och skicka videoinspelningar på vår mobilskärm. All känslig data som kan exponeras när den manipuleras på skärmen är synlig för angriparen, vilket uppnår sårbarhet och påföljande exponering av personens data.

Men inför så många risker som vi utsätter oss själva för när vi laddar våra enheter. Vad kan vi göra? Du kan välja denna lilla USB-adapter/blockerare som låter dig ändra dataöverföringsläget utan risk för dataförlust eller virusinfektion. Den är kompatibel med alla de enheter android och iOS så laddningsläget ändras automatiskt beroende på vilken mobilmodell vi har.

Den här typen av lågkostnadsenheter tillåter oss att ladda enheterna, men datastiften är inaktiverade, så vi kommer inte att kunna utbyta information fysiskt, bara ström. Det är mer praktiskt att skydda dig själv, även om du spenderar pengar, än att ångra förlusten av data eller dina egna enheter. Alla typer av virus eller skadlig kod kan vara så kraftfull att den gör din mobil oanvändbar.

Relaterade Artiklar

Back to top button