Jordens hav varmare och varmare: 2020 var rekordens år!

Säkert för nästan hela världens befolkning var 2020 ett år att verkligen glömma. Det var ett svårt år ur alla synvinklar: politiskt, hälsomässigt, miljömässigt med mera. Året vi just har hälsat representerade den period då havens vatten registrerade de högsta temperaturerna. Ett riktigt rekord.

För att göra en inventering av situationen är en studie publicerad i Framsteg inom atmosfärsvetenskap från en internationellt team av forskare. Denna forskning tyder på att i 2020mängden värme som haven av Landa de lager är överlägset överlägsen till det som lagrats under alla tidigare år under vilka liknande uppgifter hade samlats in, dvs sedan 1955. Håll temperaturen i havsvattnet under strikt kontroll det är något speciellt Viktig. Detta, inte bara för själva vattnet utan också för globala klimatet och i allmänhet förmiljö markbundna.

Denna kontroll är grundläggande som en ökning av havets vattentemperaturer kan avgöra inte baraöka havsnivånmen också ett större antal klimat förändringar som till exempel tropiska stormar. För sin studie fokuserade forskarna sin uppmärksamhet på 2000 meter högre av terrestra hav. För att lyckas med detta företag har de tillgripit gudar sensorer förtöjda i haven i olika delar av världen.

När analysen var klar fann forskarna att de övre vattnen i haven innehöll en nivå av termisk energi som var större än 234 sextillioner joule jämfört med årsgenomsnittet från 1981 till 2010. Det betyder att “lagringen” av termisk energi i jordens vatten ökar mer och mer just pga. djupt vatten de värms upp avsevärt.

Relaterade Artiklar

Back to top button