Jony Ive, på Apple, är det verkligen över?

Jony Ive Tim Cook © © Apple

Den berömda designern hade lämnat Apple 2019 för att grunda sin egen byrå, men tillverkaren förblev hans första kund.

Är skilsmässan fullbordad mellan Jony Ive och Apple? Allt leder till att tro det enligt New York Times som bekräftar att designern definitivt har klippt banden med sin tidigare arbetsgivare.

Apple betalade dyrt för Jony Ives tjänster för att övervaka designen av sina senaste produkter

En kort påminnelse om fakta. Efter en lång och framgångsrik karriär på mer än två decennier på Apple, och skapandet av iMac, iPhone eller Apple Watch, meddelade Jony Ive att han lämnade företaget för att grunda sin byrå, LoveFrom.

Den första kunden till detta nya företag var ingen mindre än Apple, och Jony Ive skulle delvis ha övervakat designen av iMac M1 eller till och med AirPods Max trådlösa hörlurar.

Nästan tre år senare skulle de två enheterna ha beslutat att upphöra med allt samarbete. På Apples sida började många ledare strypa sig själva inför det belopp på 100 miljoner dollar som betalats ut till deras tidigare designchef, men också Jony Ives attityd, som inte tvekade att pochera sina tidigare kollegor designers för att integrera dem i sitt team.

Jony Ive för sin del var uppenbart trött på att behöva få sina kontrakt validerade av Apple, vilket kunde lägga in sitt veto mot vissa projekt som konkurrerade med sina egna produkter.

Från och med nu kan LoveFrom söka igenom alla företag den vill ha och utöka sin portfölj. Företaget har redan skrivit på med Ferrari och AirBnb för skapandet av det nya gränssnittet för den senares mobilapplikation.

Apple, å sin sida, kommer att förlita sig på sina interna talanger och designutvecklingen är redan uppenbar, särskilt på MacBook-serien som har förlorat i finess vad den har återvunnit i kontakter, med återkomsten av MagSafe eller portar som så mycket efterfrågats av användare.

Om samma ämne:
Apple: Vill du veta varför stjärndesignern Jony Ive lämnade?

Källa: New York Times

Relaterade Artiklar

Back to top button