JetPack Aviation har hittat en första militärkund för sina jetpacks, medan de väntar på att få flyga sin speedercykel

JB-11 jetpack under flygning. JB-12, såld till en oidentifierad kund, skulle härledas från denna modell. Krediter: JetPack Aviation

Det amerikanska företaget JetPack Aviation meddelade nyligen att det hade hittat en första statlig kund för sin nya jetpack-modell, JB-12. För tillfället förblir kundens namn konfidentiellt, liksom antalet jetpack som berörs av detta avtal. Vi vet bara att det är en militär användare som ligger i Sydostasien.

Detta första stora kontrakt kan tillåta konceptet med jetpack, studerat sedan 1950-talet, att verkligen ta fart kommersiellt.

Läs också:
EHang ger en demonstration i naturlig storlek av EH216F, en drönare designad för att bekämpa bränder

Jetpack: en fantasi som blir verklighet

JetPack Aviation är en start-up som officiellt skapades 2016 och som syftar till att utveckla de lättaste och minsta möjliga fordonen för vertikal start (VTOL). Ett koncept som fortfarande kräver användningen av termiska turbojets, men som tillåter prestanda utom räckhåll för elmotorer.

Men om företaget är nyligen går dess ursprung flera decennier tillbaka i tiden. En av JPA:s ingenjörer är verkligen Nelson Tyler, konstruktören av Rocket Belt (raketbälte) som väckte sensation under öppningsceremonin för de olympiska spelen i Los Angeles 1984. VD:n och grundaren JPA:s David Mayman är också en pionjär inom JPA. “flying man”-teknik, efter att ha utfört den första FAA-godkända jetpack-flygningen 2015, runt statyn av frihet.

JetPack Aviation © JetPack Aviation

En händelse som kommer att förverkliga drömmen för dussintals ingenjörer som har arbetat med dorsala flygsystem (jetpack) sedan början av 1950-talet. Men fram till nu har dessa maskiner aldrig mött kommersiell framgång på grund av deras begränsade autonomi, deras driftskostnaden och framför allt den fara som deras lotsning utgör. Men åtminstone på den här sista punkten har de senaste framstegen inom elektronik ombord och algoritmer för pilothjälp gjort denna aeronautiska dröm till en (halv) verklighet.

Läs också:
I Storbritannien testar räddningsarbetare användningen av jetpack för svåråtkomliga områden

En första militärklient för jetpacks

JPA har under flera år utvecklat och marknadsfört flera modeller av jetpacks, främst för rika individer som söker äventyr, eller för eventföretag. Företaget erbjuder även jetpack-dop och utbildning och nyckelfärdiga tjänster för offentliga föreställningar. JB-10-modellen med två motorer gjorde till exempel framträdanden vid Red Bull Air Race.

Men hittills har JetPack Aviation saknat en första större order som kan ta jetpack från kategorin av flygtekniska kuriosa till den av praktiska, till och med oumbärliga verktyg. Det är nu gjort, eftersom företaget har hittat en första militär kund i Sydostasien för en fast order på JB-12, modellen utrustad med sex små reaktorer. Och saker och ting kan mycket väl ta fart snabbt för JPA, eftersom företaget har valts ut för flera försök med den amerikanska försvarsmakten.

Läs också:
Här är CAPS, den autonoma, all-purpose, ensitsiga franska flygkapseln (video)

Flygande ambulanser: JetPack Aviation vill konkurrera med eVTOL

För JetPack Aviation är detta ett avgörande steg som gör att det kan etablera sin trovärdighet, vilket är avgörande för att utveckla sina andra program. Uppstarten har verkligen i sina lådor ett Speeder-projekt, en riktig flygande motorcykel specifikt riktad mot räddningstjänstmarknaden, både för att sätta in räddare och medicinsk utrustning, och för att evakuera offer på bårar.

Naturligtvis, även här, riktar sig JPA även till militära kunder och civila säkerhetstjänster. Precis som sina jetpacks kan dess Speeder-modeller vara särskilt användbara för att sätta in kommandosoldater eller spaningslag i tider av krig, men också för att transportera räddare och utrustning i händelse av naturkatastrofer, när elnäten och vägarna ofta inte fungerar.

cargo speeder © jet pack aviation

I stan kommer räddningstjänsten utan tvekan att kunna gynna eVTOL, som är krångligare men mycket tystare. Men för bergsräddning, stridsräddning eller humanitär hjälp kan ett turbojetsystem vara mer praktiskt, särskilt eftersom JB-12 som Speeders kommer att kunna köras på både diesel och bensin. fotogen, som redan används av 4×4 och helikoptrar utplacerade i samma områden.

Det är därför ganska logiskt att se JetPack Aviation närma sig de militära och civila säkerhetstjänsterna framför allt. Detsamma gäller för britten Gravity, med sin flygdräkt i “Iron Man”-stil, men också för fransmannen Franky Zapata, som presenterade sin Flyboard Air för de franska och amerikanska arméerna för några år sedan.

Källa: Drivenheten

Relaterade Artiklar

Back to top button