James Webb-teleskop: primärspegel träffad av en meteorit

Rymdteleskopet James Webb förbereder sig för att slutföra alla preliminära operationer och sedan träda i full drift den 12 juli, ett datum som alla vetenskapsmän och entusiaster väntar på med spänning eftersom de första data och de första bilderna kommer att börja anlända från teleskopet. avancerade som någonsin skickats ut i rymden.

Rymden är dock utan tvekan en ogästvänlig plats, både för människor och för ett teleskop utrustat med gigantiska speglar, James Webb-teleskopet ligger cirka 1,5 miljoner km, nått efter mer än en månad från lanseringen, vägen reste mot den förväntade omloppsbanan , det är L2-punkten i Lagrange, ett sammanhang som inte tillåter dess eventuella reparation som hände för Hubble-teleskopet.

Träffad av en liten meteorit

I det senaste officiella inlägget på sin blogg gjorde NASA det känt hur Webbs huvudspegel träffades av en mikrometeorit, i detalj talar vi om ett segment vars dimensioner inte tillät det att döljas bakom en stel struktur som var fallet för Hubble .

NASA har dock gjort det känt att Webb-teleskopet fortfarande fungerar över förväntan och att denna typ av möjlighet förutses, det är ingen slump att speglarna är designade och byggda för att klara den här typen av händelser, de har faktiskt testats speciellt även om påverkan har överskridit alla de som simulerats med testerna.

Kom ihåg att de 1,3 meter långa segmenten av den primära spegeln James Webb-teleskopet de var gjorda av beryllium, täckta med ett 1000Å guldlager och det senare skyddas av en glasskiva (precis för att förhindra att en mikrometeorit skadar den avsevärt).

Allt som återstår är att vänta till den 12 juli då rymdinstrumentet äntligen börjar skicka bilder och data till jorden.

Relaterade Artiklar

Back to top button