Jack Ma, grundaren av Alibaba som har försvunnit sedan slutet av oktober, har dykt upp igen!

Jack Ma © feelphoto / Shutterstock.com

Jack Ma har inte gett något tecken på liv på tre månader och deltog i en videokonferens med lärare på onsdagen.

” Till sist “, Du kanske säger. Världen hade varit utan nyheter om Jack Ma sedan exakt den 24 oktober, efter ett ganska kritiskt utspel om kinesisk ekonomisk politik. Enligt vittnesmålen fruktade vi det värsta för grundaren av Alibaba. Men den här onsdagen den 20 januari deltog han i en videokonferens med hundra lärare från isolerade hörn av Kina, han som en gång var engelsklärare.

Läs också:
Alibaba skulle kunna förstatligas av den kinesiska staten, precis som Fintech Ant

Jack Ma dyker upp igen för att tilltala sina “kamrater”

Nyheten om Jack Mas återkomst rapporterades av flera kinesiska reportrar. Under videokonferensen beklagade affärsmannen att evenemanget, vanligtvis fysiskt, bara äger rum praktiskt taget i år. Men han önskade sina bästa lyckönskningar till lärare som arbetar på landsbygden i landet när det kinesiska nyåret närmar sig. Snabbt delades videon flitigt på Weibo, den lokala Twitter.

Försvunnit i mer än två månader, många hade föreställt sig det värsta för Jack Ma. Fängelse eller mord, spekulationer var utbredda. Det måste sägas att omständigheterna kring hans frånvaro var minst sagt störande.

Efter att ha gjort sitt sista offentliga framträdande den 24 oktober 2020, inte utan att ha en kritisk syn på det ekonomiska funktionen i Mellersta kungariket, såg Jack Ma att regeringen var mycket nära intresserad av Alibabas aktiviteter, vars förstatligande av staten nämns med rätta. Miljardärens Fintech, Ant Group, är också i sikte på myndigheterna, som uppmanar företaget att fokusera på sin kärnverksamhet om det inte vill bli hårt sanktionerat.

Läs också:
AliExpress fortsätter rekryteringskampanjer för att animera sina livestreamingar

En tre månader lång frånvaro som fortfarande ifrågasätter

Dessutom var det mest oroande tecknet angående Jack Ma det direkta försvinnandet från hyllorna i Afrikas TV-program Business Hereos, som ursprungligen var planerat att sändas i slutet av 2020. Redigerande jurymedlem 2019, filantropen var tänkt att delta i finalen av 2020 tävling, men hans porträtt och namn togs bort från webbplatsen liksom hans framträdande i en reklamvideo för programmet. Han ersattes sedan av Lucy Peng, som fram till augusti förra året var direktör för Ant Group.

Om denna nyhet från Jack Ma lugnar allmänheten kvarstår vissa frågor. Varför ägnade sig inte denna berömda och förmögna chef att säga ifrån för att åtminstone undvika spekulationer mot honom? Samma sak för Alibaba, som inte hade kommenterat ryktena om försvinnandet av dess grundare.

Återkomsten av Jack Ma togs i alla fall väl emot på börsen i Hongkong. Alibaba Groups aktie steg runt 9% idag.

Källa: Reuters

Relaterade Artiklar

Back to top button