Italien först bland de mest hackade länderna i Europa och fjärde …

Trend Micro presenterade den årliga rapporten om cyberhot: denItalien fortsätter att vara bland de länder som drabbas hårdast av cyberbrottslingar över hela världen och upplevde fler attacker än föregående år.

De cyberattacker ger Italien inget andrum, som 2021 är det fjärde landet i världen och det första i Europa som drabbas mest av skadlig programvara. 2020 var Italien sjua på världsrankingen av länder som är mest drabbade av skadlig programvara är i 2021 har avancerat tre platsergå in i världens topp 5 och erövra rekord efter rekord.

Uppgifterna kommer från “”, rapporten av Trend Micro Research om de cyberhot de har drabbats av under det senaste året. Globalt sett var 2021 kännetecknas av attacker mot infrastruktur och system för distansarbeteförst på alla molnplattformar.

Erbjudanden av ransomware-as-a-service de har öppnat marknaden för angripare med begränsad teknisk kunskap och har också gett upphov till större specialiseringar, som expertmäklare, som har blivit en grundläggande del av hemlig brottslighet.

Även kryptovalutor är under attack

2021 var ett rekordår för nya sårbarheter, även om Trend Micro-forskning visade att en fjärdedel av de sårbarheter som såldes på den cyberkriminella marknaden var över tre år gamla.

Det totala antalet skadlig programvara som avlyssnas i Italien 2021 är tillstånd av 62,371,693. År 2020 fanns det 22 640 386. Italien går därmed från sjunde till fjärde plats bland de mest drabbade länderna i världen och är först i Europa. På pallen hittar vi Förenta staterna, Japan och Indien. Skadliga webbplatser finns på Italien och blockerad de var 269 383. Bland de olika hoten är kryptovalutor roten till kriminella aktiviteter och förslaget om en blockkedjefri digital valuta bör övervägas.

Relaterade Artiklar

Back to top button