ISS tappade cirka 3 ton rymdskräp i rymden

Den internationella rymdstationen (ISS) är en rymdstation i låg omloppsbana om jorden, tillägnad vetenskaplig forskning och drivs som ett gemensamt projekt av fem olika rymdorganisationer. Det är en struktur som med sin mer än hundra meter ram täcker en yta som är större än någon annan tidigare rymdstation, till den grad att den är synlig från jorden för blotta ögat. Även om ISS hittills har gjort det möjligt att få fram viktig information om vår planet och andra himlakroppar, skulle den inte bete sig helt ekologiskt.

I själva verket verkar det som om ISS avhakad i rymden ca 3 ton rymdskräp. Det skulle vara största rymdsoptunnan någonsin. Men innan vi oroar oss för att bedöma ISS:s handlingar och handlingar, måste vi göra lite klarhet angående detta beslut från rymdstationen.

Kommer skräpet som lämnats av ISS i rymden skapa problem för miljön? Låt oss ta reda på det tillsammans

I torsdags där NASA han definitivt befriat från Internationell rymdstation en modul som de laddades på dussintals nickelbatterier av den äldre generationen som har ersatts av de mest presterande litiumbatterier. De nya ackumulatorerna har förts ut i rymden under flera uppdrag sedan dess Japansk last HTV vilket han borde ha rapporterat om Landa urladdade batterier. Under 2018 har dock Japansk Sojus-uppdrag misslyckades och NASA tvingades ändra sina planer. Astronautens icke-ankomst på ISS Hauge inblandad i uppdraget fick faktiskt alla de gamla batterierna att samlas på en specialpall belägen utanför ISS. Det var denna enorma, nästan 3 ton tunga soptunna som övergavs i kosmos.

Saken däremot, borde inte oroa oss sedan rymdskrot övergiven i rymden av ISS Inte kommer att utgöra en fara för miljön. Faktum är att gravitationskraften av jorden kommer att gradvis sänka sin omloppsbana tills den orsakar dess fall. Vid den punkten, friktionen medatmosfär markbundna kommer att ta hand om resten, bestämmaförbränning av den gigantiska soptunnan och all dess last.

Relaterade Artiklar

Back to top button