ISS: återkomsten av Crew-1-besättningen skjuts upp till lördag

Crew-1 SpaceX Dragon Crew © SpaceX

Efter den framgångsrika dockningen av Crew-2-besättningen vid Internationell rymdstation förra veckan var det Crew-1:s tur att förbereda sig för den omvända resan. Faktum är att flera astronauter kommer att återvända till jorden i helgen.

Efter Thomas Pesquets allmänt publicerade start i Frankrike kommer ytterligare ett rymduppdrag att äga rum på NASA:s sida mycket snart. Den här gången är det Crew-1-besättningen som kommer att stå i centrum för diskussionerna för deras återkomst till den blå planeten. Truppen består av fyra astronauter som hade varit på ISS i nästan sex månader (start den 16 november 2020). Men med ankomsten av Crew-2 är det dags att frigöra lite utrymme på stationen.

Läs också:
Besättning-2: efter en lyckad dockning gick besättningen in i ISS

Crew-2 har anlänt, Crew-1 går

För närvarande finns 11 personer ombord på ISS. Men astronauterna Michael Hopkins, Victor Glover, Shannon Walker och Soichi Noguchi kommer tillbaka den 1eh nästa maj klockan 17:36 (Paris tid). De kommer att anlända till Mexikanska golfen, utanför Floridas kust. Du bör fortfarande veta att flygningen har skjutits upp i tre dagar på grund av de starka vindarna som för närvarande sveper över landningsområdet.

Kom ihåg att Crew-1 är det första operativa uppdraget som utförs av SpaceX. NASA kommer att sända evenemanget live på sin YouTube-kanal på denna adress. Crew Dragon-kapseln kommer automatiskt att lossna från ISS den 30 april klockan 23:55 (Paris-tid).

Källa: Rymdfärd nu

Relaterade Artiklar

Back to top button