Irritation med dubbla skärmar: Muspekaren flyttas till en annan skärm

En konfiguration med dubbla bildskärmar förbättras avsevärt prestanda(produktivitetsförbättring), men skapar några olägenheter som inte finns när man arbetar på en enskild bildskärm. Till exempel, muspekaren(musmarkör) är mer benägna att glida till en andra skärm när allt du behöver göra är att stänga den aktiva programfönster eller klicka på knappen(applikationsfönster eller tryck) Visa skrivbord(Visa skrivbord)” i aktivitetsfältet. Hur fixar man det? Vi har en lösning inspirerad av diskussionen om Reddit .

Problem – Markör(muspekare) halkar(problem)

För att få folk att förstå problemet vi pratar om, låt oss dela det med några skärmdumpar:

Jag har en webbläsare öppen och jag vill klicka på den lilla X-knappen(X-knappen) i det övre högra hörnet för att stänga den. Om jag rör mig för fort musen rör sig(musen glider) till det övre vänstra hörnet av min andra bildskärm och jag kan inte stänga webbläsaren.

Samma sak kan hända med en knapp. “Visa skrivbord”(“Visa skrivbordet”) i det nedre högra hörnet och glidande muspekare(muspekare) till den andra monitorn.

Visa skrivbord

Lösningen är att förändra placera (lösning)övervaka(Monitor Position) in Windows

Detta kan fixas i ” Skärmupplösning(Skärmupplösning). För att komma åt den, högerklicka någonstans på skrivbordet och välj (skrivbord och välj) Skärmupplösning(Skärmupplösning) .

Skärmupplösning

den ” Skärmupplösning(Skärmupplösning)”, och dina bildskärmar kommer att visas. Om du tittar noga kommer du att se att båda bildskärmarna är justerade i toppen. Det övre högra hörnet på huvudskärmen fortsätter in i det övre vänstra hörnet på den andra bildskärmen. Det är därför musen flyttas till den andra skärmen så lätt när den flyttas till det övre högra hörnet av huvudskärmen.

Skärmupplösning

Tanken är att välja den andra bildskärmen med musen och dra den till en annan plats så att det övre högra hörnet på huvudskärmen inte längre är bredvid det övre vänstra hörnet på den andra skärmen. Nu, om du tittar på det här arrangemanget, kommer du snabbt att märka att jag kommer att få problem med att klicka på knappen. “Visa skrivbord”(“Visa skrivbordet”) i det nedre högra hörnet av huvudskärmen.

Layout för flera bildskärmar

För min installation är det bäst att placera den andra bildskärmen någonstans i mitten så att de övre högra och nedre högra hörnen av min primära bildskärm inte är anslutna till den andra bildskärmen.

Layout för flera bildskärmar

Vad händer om dina bildskärmar är av samma storlek?

Då blir det svårare. Analysera dina vanor och ta reda på vad du klickar på oftast: ” stänga(Stäng) » i det övre högra hörnet eller knappen “Visa skrivbord”(“Visa skrivbordet”) i det nedre högra hörnet. Placera sedan den andra monitorn så att den inte glider/förskjuts för det du gör för det mesta.

Slutsats och poäng

Jag hoppas att du tyckte att det här tipset var användbart. Om du har andra idéer om hur du kan lösa detta problem, dela gärna med dig av dem.

Innan vi stänger den här artikeln vill vi hylla samhället Reddit för att vara inspirationen till den här artikeln. En diskussion vi snubblade över av en slump går så här: LPT: Dubbla bildskärmar? (LPT: Dubbla bildskärmar? Ställ in den längst till vänster något högre för att förhindra att “halka” in på den andra skärmen när du letar efter stängningsknappen) .

Att ha en konfiguration med dubbla bildskärmar ger dig en ganska bra produktivitetsförbättring men introducerar några annoances du inte har när du arbetar på en enda bildskärm. Till exempel är det mer sannolikt att din muspekare glider till den andra skärmen när allt du vill göra är att stänga det aktiva programfönstret eller trycka på knappen i aktivitetsfältet. Hur fixar du detta? Vi har en lösning inspirerad av en diskussion om .

Problemet – Muspekaren glider

För att se till att folk förstår problemet vi pratar om, låt oss dela det med hjälp av några skärmdumpar:

Jag har min webbläsare öppen och jag vill trycka på den lilla X-knappen uppe till höger för att stänga den. Om jag rör mig för snabbt glider musen till det övre vänstra hörnet på min andra bildskärm och jag kan inte stänga webbläsaren.

Skrivbord

Samma sak kan hända med knappen längst ner till höger och muspekaren glider till den andra skärmen.

Visa skrivbord

Lösningen – Ändra bildskärmsposition i Windows

Detta kan fixas från panelen. För att komma åt den, högerklicka någonstans på skrivbordet och välj .

Skärmupplösning

Panelen öppnas och dina bildskärmar visas. Om du tittar noga kan du se att båda bildskärmarna är justerade upptill. Det övre högra hörnet på huvudskärmen fortsätter med det övre vänstra hörnet på den andra bildskärmen. Det är därför det är så lätt för musen att flytta till den andra skärmen när den går till det övre högra hörnet på huvudskärmen.

Skärmupplösning

Tanken är att med musen välja den andra bildskärmen och dra den till en annan position, så att det övre högra hörnet på huvudskärmen inte längre placeras nära det övre vänstra hörnet på den andra skärmen. Nu, om du tittar på det här arrangemanget, märker du snabbt att jag kommer att få problem med att trycka på knappen i det nedre högra hörnet av huvudskärmen.

Arrangemang med flera monitorer

För min inställning är det bäst att placera den andra bildskärmen någonstans i mitten, så att de övre högra och nedre högra hörnen på min huvudskärm inte är anslutna till den andra bildskärmen.

Arrangemang med flera monitorer

Vad händer om dina bildskärmar har samma storlek?

Då blir det svårare. Analysera dina vanor och lär dig vad du är mer benägen att klicka på: knappen uppe till höger eller knappen nere till höger. Placera sedan den andra monitorn i en position som inte skapar någon glidning/drift för det du gör oftare.

Slutsats & krediter

Jag hoppas att du tyckte att det här tipset var användbart. Om du har andra idéer om hur du löser det här problemet, tveka inte att dela med dig av det.

Innan vi stänger den här artikeln vill vi tacka samhället för att de var källan till idén till den här artikeln. Diskussionen vi snubblade över av en slump är följande: LPT: Dubbla monitorer? Ställ in den längst till vänster något högre för att förhindra att “halka” in på den andra skärmen när du letar efter stängningsknappen.

Relaterade Artiklar

Back to top button