iRobot lanserar sitt nya OS, och det handlar inte bara om robotdammsugare

iRobot Roomba j7+ © © iRobot

Med iRobot OS vill den amerikanska tillverkaren tillföra mer intelligens till sina olika robotdammsugaremen riktar sig även till andra näringslivssektorer.

iRobot verkar fokuserad på sina mjukvaruframsteg och tillkännagav idag lanseringen av ett nytt operativsystem för sina Roomba-dammsugare.

En plattform som drivs av artificiell intelligens

iRobot OS är därför det nya namnet på iRobot Genius, mjukvaruplattformen som lanserades för två år sedan nu på avancerade enheter som erbjuds av varumärket. Detta ger en antydan om artificiell intelligens till robotdammsugare så att de kan navigera runt i huset mer effektivt.

Det är också tack vare denna mjukvara som iRobot nyligen kunde erbjuda iRobot Roomba j7+, dess första robotdammsugare utrustad med ett objektigenkänningssystem. Den berikas också med ny information allt eftersom veckorna går och de användningar som görs av kunder som är utrustade med denna enhet. Mer än 43 miljoner olika och varierande föremål har upptäckts och identifierats sedan lanseringen av denna enhet i september 2021, enligt företaget.

iRobot har även förbättrats med stöd för röstassistenterna Google Assistant, Alexa och nu Apples Siri, tack vare genvägar som gör att roboten kan startas med ett enkelt röstkommando.

Hjälper robotdammsugare att förstå sammanhanget för att fungera bättre i hemmet

Med iRobot OS vill varumärket gå ännu längre och erbjuda en berikad upplevelse till sina miljontals användare runt om i världen. Colin Angle, VD för företaget, framkallar också personliga rutiner enligt våra husdjurs fällning, eller automatiskt skapande av förbjudna områden om roboten har fastnat flera gånger på en viss plats. iRobot lovar också nya funktioner som kommer att läggas till under de kommande månaderna genom olika uppdateringar.

iRobot OS kan också vara den första stenen i diversifieringen av varumärket mot nya hemautomationsobjekt. 2021 förvärvade företaget Aeris, en tillverkare av luftrenare, och operativsystemet skulle logiskt sett kunna utrusta dessa produkter i framtiden. Vi kan till exempel föreställa oss scenarier som aktiverar renaren när dammsugaren har återvänt till sin laddstation, eller omvänt en automatisk start av golvstädning när den omgivande luften blir för laddad med fina partiklar.

Visionen för iRobots chef går längre, och materia går in i denna ekvation. Chefen vill använda detta protokoll och säkert dela data som samlas in av hans enheter för att förbättra förståelsen av sammanhanget och underlätta användningen av de olika hemautomatiseringstillbehör som är installerade i huset.

Det är bara genom att förstå det grundläggande löftet om robotik nå användaren och utföra fysiska uppgifter runt huset kan förverkligas “, tillägger vd för iRobot.

Om samma ämne:
TCL tillkännager två robotdammsugare som kan dammsuga, rengöra och till och med desinficera

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button