iRobot Genius 4.0 ger Siri-stöd och lite mer smart till robotdammsugare

iRobot Roomba j7+ © iRobot

Denna stora uppdatering kommer att rullas ut till alla användare avrobotdammsugare Roomba före slutet av juni 2022.

Om iRobot erbjuder färre modeller än sina direkta konkurrenter arbetar det amerikanska varumärket hårt för att förbättra användarupplevelsen av robotdammsugare med stora uppdateringar.

Siri går med Google Assistant och Alexa för Apple-enhetsägare

Företaget har precis meddelat lanseringen av Genius 4.0 Home Intelligence, en revidering av mjukvaran som finns i dess olika Roomba-dammsugare, men också i Bravaa Jet golvskrubber, som kommer att distribueras under våren 2022.

Den viktigaste nya funktionen i den här uppdateringen är stöd för Apples röstassistent Siri, och specifikt Siri-genvägar. För att aktivera funktionen måste du ställa in en mening som ” Hej Siri, starta vakuumet från iOS eller iRobot-appen för att spela in röstkommandot. Nu är iRobot robotdammsugare kompatibla med alla tre röstassistentsystemen förutom Amazon Alexa och Google Assistant. Å andra sidan svarar integrationen med HomeKit alltid på frånvarande prenumeranter.

För övrigt ger den här uppdateringen några ytterligare funktioner såsom tillägget av ett “Stör ej”-läge för att förhindra att robotdammsugaren startar en cykel mitt i natten, anpassning av städning enligt varje rum för robotar utrustade med ett kartsystem eller låsningen av den fysiska “Rengör”-knappen så att dina barn inte utlöser roboten oavsiktligt.

Ägare av Roomba j7 och j7+ modellerna, den senaste från iRobot och utrustad med ett objektsigenkänningssystem, kommer också att vara glada att veta att deras dammsugare kommer att kunna identifiera och känna igen strumpor och handdukar när de passerar.

Om samma ämne:
Mi Robot Vacuum: Xiaomi lanserar officiellt sina robotdammsugare i Frankrike

Källa: iRobot pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button