IPO av OVHcloud: en förväntad värdering mellan 3,5 och 3,75 miljarder euro

OVHcloud © OVHcloud

En inträdesbiljett som kommer att kosta mellan 18,5 och 20 euro för en första offert den 15 oktober.

Efter börsintroduktionerna, i slutändan ganska blandade, av Believe in June och Exclusive Networks förra månaden, är OVHcloud det tredje stora franska teknikföretaget som vänder sig till aktiemarknaden på några veckor.

Läs också:
Efter dess fall på börsen har Zoom inte längre råd med Five9, vilket ska ge det trovärdighet på B2B-marknaden

En andel mellan 18,5 och 20 euro

Den franska mästaren på molnberäkningar (dematerialiserad), grundad 1999 av Octave Klaba, har äntligen visat sig vara lite mindre ambitiös i sina mål. Börsintroduktionen av OVHcloud förväntades en gång inbringa upp till 400 miljoner euro. Företaget siktade då på en värdering på 4 miljarder euro.

Inför de blandade framgångarna för de två andra stora namnen inom fransk teknik som har provat äventyret i år, har Octave Klaba äntligen reviderat sina ambitioner, och aktiekursen bör ligga mellan 18,5 och 20 euro för en värdering av företaget som uppskattas till mellan 3,5 och 3,75 miljarder euro efter börsintroduktionen som därför bör börja den 15 oktober.

Läs också:
Free lämnar officiellt börsen (och driver upp aktiekursen)

Ingen utdelning till aktieägarna

Denna operation bör göra det möjligt för företaget att ge sig själv möjlighet att påskynda sin internationella utveckling. Idag finns OVHcloud i 140 länder via sina 1,6 miljoner kunder. Gruppen sysselsätter 2 400 personer och har för avsikt att övertyga fler och fler partners samtidigt som molnsektorn fortfarande domineras av jättar som Amazon Web Services eller Microsoft Azure.

Om operationen lyckas kommer OVHcloud att vara på samma nivå som Sorare, enhörningen hade för några veckor sedan värderat sitt kapital till 3,7 miljarder euro. Som för att övertyga investerare räknar chefer med en försäljningstillväxt på 25 % 2025, men de är engagerade i att säkerställa företagets utveckling.

Framgång eller misslyckande, men börsintroduktionen kommer inte att ändra riktningen för företaget. Octave Klaba och hans familj kommer att förbli i stort sett i majoritet med en andel på omkring 70 % medan det fria flytet kommer att vara omkring 11,5 till 13 % av kapitalet.

Källa: OVHmoln

Relaterade Artiklar

Back to top button