iPhones kommer snart att acceptera kontaktlösa betalningar direkt, enligt Bloomberg

Kan du tänka dig att ha ett eget företag och att kunna ta emot betalningar med din egen iPhone? Tja, allt verkar tyda på att detta mycket snart kommer att bli verklighet, och det bästa av allt är att det kommer att ske utan att använda ytterligare hårdvara.

Ryktet kommer från Bloomberg som försäkrar att Apple kommer att släppa en mjukvaruuppdatering som gör det möjligt för NFC-aktiverade iPhones att ta emot mobilbetalningar direkt.

Enligt Bloombergdenna funktion har utvecklats sedan dess Manzana köpte den kontaktlösa betalningsstarten som heter mobeewave år 2020.

Den startupen, innan den köptes upp av Apple, arbetade med Samsung för att möjliggöra ett liknande system som heter “Samsung POS” och testerna utfördes i Mobeewaves hemland, jag menar Kanada.

Samsung POS gjorde det möjligt för Samsung-telefoner att acceptera betalningar direkt från kontaktlösa kort och NFC-betalningstjänster som Apple Pay, Samsung Pay och Google Pay.

Rapporten av Bloomberg säger att det är oklart om Mobeewaves teknologi kommer att varumärkesmärkas som en del av Apple Pay-tjänsten, och det är inte heller specificerat om Apple kommer att använda sitt eget betalningsnätverk eller lansera med ett befintligt företag.

Bloomberg säkerställer att den här nya funktionen kommer under de kommande månaderna med en iOS-uppdatering. Faktum är att de inte utesluter att det kan komma med en betaversion av nästa iOS 15.4.

Relaterade Artiklar

Back to top button