iPhones accepterar kontaktlösa betalningar och förvandlar dem till betalterminaler

Apple Pay © © CardMapr via Unsplash

Apple vill tillåta små handlare att använda sina iPhone snarare än en traditionell TPE för att acceptera betalningar. Denna nyhet, som inte skulle involvera något särskilt tillbehör, skulle komma in i vårt dagliga liv inom några månader.

Gör iPhone till en fullfjädrad TPE… utan att tvinga handlare att lägga till ett tillbehör för att ta emot betalningar. Detta är vad Apple skulle ha i åtanke om vi ska tro Bloomberg. Amerikanska medier förklarar att denna nyhet kan förverkligas under de kommande månaderna.

Ett projekt som möjliggjorts genom ett övertagande

Utplaceringen av en funktion av denna typ på iPhone har väntats ett tag nu, understryker Gränsen. Det skulle hitta sin tillkomst i förvärvet av Mobeewave, en kanadensisk start-up specialiserad på kontaktlös betalning, förvärvad av Apple 2020.

Som en påminnelse hade Mobeewave tidigare arbetat med Samsung för att utveckla NFC-teknik som gjorde det möjligt för den koreanska jättens smartphones att acceptera kontaktlösa betalningar, direkt från ett bankkort eller en mobil betalningslösning (som Apple Pay). , Samsung Pay eller Google Pay ). Denna teknik kallas “Samsung POS” och testades i Kanada i slutet av 2019.

En nyhet lanserad med iOS 15.4?

Äntligen skulle konceptet snart ta form hos Apple. Som indikerat Gränsen, det är dock inte känt om tekniken som utvecklats av Mobeewave kommer att vara en integrerad del av Apple Pay. I övrigt kan Apple använda sitt eget betalningsnätverk för att driva insamlingen på iPhone, eller distribuera den med stöd av en befintlig partner.

När det gäller lanseringsfönstret måste vi vara försiktiga, men Bloomberg tror att denna nyhet skulle kunna introduceras för första gången genom betaversionen av iOS 15.4. Det senare väntas snart, iOS 15.3 har implementerats den 26 januari.

Om samma ämne:
iPhone 13 bär Apple i Kina, nu nummer 1 i försäljning av smartphones

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button