iPhone X kan nu få sina FaceID-sensorer utbytta… utan att skrotas

Iphone X

Liksom iPhone XS/XR och andra nyare modeller före den, är iPhone X nu berättigad till FaceID-sensorreparationer. Hittills har dessa inte kunnat ersättas individuellt.

Mycket sent, i februari förra året, gjorde Apple tillgängliga för sina tekniker och reparatörer i sina godkända centra nya verktyg som (äntligen) gjorde det möjligt att reparera Face ID-modulen på sina iPhones. En viktig nyhet: tills dess, i brist på andra lösningar, bytte företaget ut hela den felaktiga enheten i händelse av Face ID-fel, förmodligen av säkerhetsskäl.

iPhone X är nu också berättigad.

Denna nyhet hade dock ett stort fel, den gällde “bara” iPhone XS och XR, samt nyare modeller, lanserade efter 2018. iPhone X, som släpptes 2017, var därför inte berättigad till reparationer av modulen Face ID. Policyn för systematiskt utbyte av enheten för denna typ av fel var därför fortfarande i kraft. Uppenbarligen skickades den drabbade enheten för återvinning, medan dess ägare fick en ny iPhone som ersättning.

iPhone-batteri © Tyler Lastovich. Unsplash.

Vi lär oss dock av MacRumors (via 9to5Mac), att Apple cirkulerade ett memo internt om att iPhone X nu också skulle kunna dra nytta av dessa reparationer utan att helt bytas ut. Det är inte känt varför iPhone X hade lämnats utanför tills dess. Äldre i design, Face ID-modulen på enheten var förmodligen sammansatt annorlunda.

Goda nyheter för Apple, för miljön och för användaren

Hur som helst, denna förändring är intressant för alla. För Apple är det billigare att reparera endast Face ID-modulen än att ersätta en hel iPhone X. Denna intervention genererar också mycket mindre elektroniskt avfall… och mycket mindre avfall. Ur strikt miljösynpunkt är det därför relevant. Användaren har också fördelar: att reparera Face ID-modulen är ibland snabbare än att leverera en ersättningsenhet.

Observera dock att det för närvarande är okänt om detta nya reparationsalternativ redan är tillgängligt överallt i Apple Stores och auktoriserade reparationscenter. Det är möjligt att den nya åtgärden ännu inte kommer att antas globalt.

Källa: 9to5Mac

Relaterade Artiklar

Back to top button