iPhone Wi-Fi permanent inaktiverad av vissa nätverksnamn

iPhone 12 mini test © © Pierre Crochart för Clubic

Rolig, konstig eller rent ut sagt smärtsam upptäckt… det beror på Wi-FiiPhone
kan försvåras permanent när de konfronteras med något atypiska nätverksnamn som innehåller särskilt “%”-tecknet. Anledningen ? En nyligen identifierad bugg i iOS.

Vi berättade om det för inte så länge sedan, en bugg relaterad till ett nätverksnamn kan inaktivera din iPhones Wi-Fi-anslutning . Upptäckt för några veckor sedan av Carl Schou och hans ideella organisation Secret Club (genom vilken han ägnar sig åt reverse engineering i synnerhet för säkerhetsforskningsändamål), blockerar detta iOS-fel Wi-Fi. -Fi efter anslutning till vissa nätverk med specifika SSID. En egenhet som kan vara inaktiverad i vissa fall.

Läs också:
Apple blockerar kinesiska utgivare som försöker kringgå App Tracking Transparency

“%” är ett problem för hanteringen av nätverk av iOS

Som Carl Schou twittrade den 4 juli, när en iPhone är ansluten till ett nätverk med “%”-tecknet i dess namn, kan enheten inte längre använda Wi-Fi eller funktioner relaterade till Wi-Fi, som AirDrop-fil överföring till exempel. Mer problematiskt kanske, vi lär oss att återställning av nätverksparametrarna och ändring av SSID ibland kanske inte räcker för att återupprätta anslutningen på enheten som konfronteras med buggen.

Eftersom det verkligen är en bugg, relaterad till stödet för nätverket av iOS. En bugg som verkar vara lätt att förklara om vi ska tro 9to5Mac
.

Läs också:
Sammantaget skulle iPhone 12 ha passerat 100 miljoner försäljningsstrecket

En förmodligen väldigt enkel förklaring till buggen

Den specialiserade sajten, vars analys tas över av Gränsenpåminner särskilt om att symbolen “%” ofta används i programmeringsspråk för ” formatvariabler i en utdatasträng (…) “.

I fallet med buggen som intresserar oss idag, ” Wi-Fi-undersystemet skickar förmodligen namnet på Wi-Fi-nätverket (SSID) utan att anonymisera det till ett internt bibliotek som formaterar strängarna “, Förklara 9to5Mac. Den där ” orsakar ett godtyckligt minnesskriv- och buffertspill. Detta leder till minneskorruption och iOS-säkerhet dödar processen, vilket effektivt inaktiverar Wi-Fi för användaren “.

Kontaktas av Gränsen, Apple har ännu inte angett om en fix är planerad. Under tiden är förmodligen den klokaste lösningen att helt enkelt inte ansluta till ett Wi-Fi-nätverk vars SSID innehåller “%”-tecken.

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button