iPhone SE 2022: utseendet på en iPhone XR med 5G?

iPhone XR-test © Pierre Crochart för Clubic

iPhone SE 2022 ska gå i stort format, med 5G och alltid med Touch-IDmen åt sidan.

Apple bör med all sannolikhet släppa en ny iPhone SE-modell 2022. Och, som vanligt med denna referens, kommer Apple-märket att återvinna ramar och design från gamla iPhones för att designa sin mobil.

Ett iPhone XR-chassi snarare än en iPhone 8

Enligt uppgifter från den kinesiska sajten MyDrivers, det är iPhone XR som kommer att återanvändas av Apple för sin nya iPhone SE. Fram tills nu var det snarare väntat att det återigen var från iPhone 8 som tillverkaren inspirerades, som för den senaste modellen. Vi kommer därför att ta denna information med en nypa salt.

iPhone SE som släpptes våren 2020 hade sitt kompakta format på sin sida, vilket kunde locka användare som letade efter en liten mobiltelefon. Men med sina stora gränser runt enhetens 4,7-tumsskärm och en svältande autonomi, var smarttelefonen inte fri från några defekter, trots integrationen av en ny generations chip.

Som en påminnelse var iPhone XR utrustad med en 6,1-tums panel, vilket fortfarande är rimligt för dagens standarder.

Inget Face ID, men 5G-kompatibelt?

MyDrivers bekräftar också att iPhone SE 2022 kommer att leverera en LCD-skärm, men att det kommer att vara den sista smarttelefonen från Apple att erbjuda denna teknik. Föga överraskande skulle telefonen dra nytta av A15 Bionic SoC i iPhone 13, och därför kompatibilitet med 5G.

En tidigare rapport nämnde integrationen av en sidofingeravtrycksläsare på denna iPhone SE, förmodligen för att inte behöva utrusta den med de dyra TrueDepth 3D-skannrarna som krävs för Face ID och för att hålla ett begränsat pris. I så fall blir förhoppningsvis Apple av med hacket.

Källa: MyDrivers

Relaterade Artiklar

Back to top button